Prima pagină > auto, Bune si rele in Bucuresti, news > Bandă proprie pentru RATB

Bandă proprie pentru RATB

Primăria Capitalei va delimita benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun ale RATB pe 28 de artere din Capitală. Aceste benzi vor fi amenajate pe o distanță de 48 de kilometri. Potrivit unor calcule făcute de reprezentanții Primăriei Capitalei, dacă autobuzele ar circula nestingherite în traficul din București s-ar economisi 500.000 de lei pe an, doar pe o linie.

La sfârșitul lunii septembrie, Primăria Capitalei a delimitat o bandă specială pentru autobuzele RATB pe Splaiul Independenței, tronsonul cuprins între strada Șelari și Calea Victoriei. Au fost montați stâlpișori, și pe un sens și pe celălalt, iar Poliția Capitalei a supravegheat zona pentru a se asigura că banda destinată RATB nu este utilizată și de alți participanți la trafic. Reprezentanții Administrației Străzilor spuneau atunci că este doar un experiment, menit să verifice modul în care poate fi fluidizat traficul mijloacelor de transport în comun, și că va dura până la sfârșitul anului.

Între timp, Primăria Capitalei a decis nu doar să păstreze banda specială de pe Splaiul Independeței, ci să creeze altele noi pe 28 de artere din Capitală. În total, vor fi delimitate benzi destinate doar mijloacelor de transport în comun RATB pe aproape 48 de kilometri.

Sursa: http://www.b365.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu