100% Roman

Pentru ca sunt din ce in ce mai multi oameni care au cel putin cate-o intamplare nefericita in aceasta tarisoara cu minoritatile (tigani si unguri in special), pentru ca unele persoane simt nevoia sa spuna ce s-a intamplat va astept cu patania voastra aici.

Ideea abordarii acestui subiect separat mi-a venit dupa ce am citit un comentariu al unui vizitator (Marius).

Articole ce merita citite:
Tiganii, problema vesnica a Romaniei
Roman nu inseamna tigan

  1. Moniq
    25/02/2009 la 12:07 pm

    Felicitari pentru aceasta sectiune a blogului, chiar trebuia asa ceva.

  2. marius
    25/02/2009 la 3:21 pm

    Problema este ca vorbim, scriem si degeaba. Nu avem ce sa facem. Lumea se invarte tot dupa regulile banului si a tupeului.
    Pot sa va spun ce am patit pe scurt ca ar dura mult si as plictisi lumea) ca am pierdut un apartament in orasul meu fara ca ei sa ajunga la infatisare. Pe fata am fost facut. Avocatul a ramas masca de decizie. Am venit cu acte doveditoare cu tot. Si la recurs tot eu am fost pus sa mai platesc 500 ron. Asa ceva numai in RO se intampla. Si am fost avertizat ca pierd ca au relatii, dar nu am crezut. Au amenintat vecinii de la bloc sa nu se puna martori ca le da foc. Saptamana trecuta fratele meu a fost batut in plin centru de 2 tigani pe motiv ca e politist ca s-au luat de prietena mea. Au mai venit intre timp alti 2 in cateva secunde. ce sa fac sa ma omor cu ei? A venit politia si stiau despre cine este vorba. La o jumatate de ora ei se plimbau cu bmw-ul prin oras. Nimeni nu a sarit. Mi-a fost frica sa nu scoata vreun cutit ca am vazut ca bagase mana in buzunarul de la geaca dupa ceva. Avand in vedere ca orasul este mic nu trebuie sa se afle la superiorii lui ca tot el o incurca si nu le trebuie lor ultraj . Asa m-a sfatuit sa nu merg mai departe cu plangerea ca fac degeaba.

  3. marius
    25/02/2009 la 3:24 pm

    Aveti curaj sa iesiti cu prietenele in oras seara? Daca se ia de voi ce faceti? dati cu pumnul ca eroul ? Nu stii ce scoate din buzunar. Sau stai calm? Depinde cum te tine.

  4. marius
    25/02/2009 la 3:32 pm

    Sa va mai spun ceva ce am patit vineri cand sa plec in provincie. Faptul ca nu m-am dat pe banda 1( fiind in curba) cand a vrut un Jmeker cu un X5 alb cu geamuri negre ca eram in localitate si el venea cu viteza am fost hartuit vre-o 5 km pana am tras pe dreapta sa chem politia. Pana sa chem politia acesta a sunat un prieten cu un SUV cu nr de franta si au inceput sa faca manevre sa ma bage in sant sau sa intru in ei. Veneau pe contrasens si treceau peste linia continua sa intre in mine, apoi celalalt se punea in fata si punea frana, apoi s-au pus amandoi in fata mea si atunci am sunat la politie. Pana a ajuns un echipaj acestia au intrat pe niste stradute in Loc. Cornetu si s-au facut disparuti. Am retinut nr de la X5 dar nu cred ca se va face ceva, Asa ca va dati la o parte in secunda 2 cand va flasuieste un Jmeker ca s-ar putea sa v-o furati daca nu este politia prin apropiere. Pana la urma nu este drumul tau …e al lui…noi nu avem drepturi. credeti ca isi ia amenda? NU! tot eu o sa imi iau ca nu imi merge un bec pe frana sau nu am centura. Sau aia care l-au batut pe fretele meu credeti ca patesc ceva? NU! ca au lant de aur gros la gat cat degetul mare.

  5. marius
    25/02/2009 la 3:37 pm

    Ce credeti ca am patit cand i-am zis la n tigan sa stea deoparte ca ma certam cu cineva si i-am zis mai raspicat sa taca pentru ca nu puteam sa vb cu el im momentul acela? A 2-a zi ma jucam tenis in curtea scolii si a venit cu altul mai cefos la mine. A scos cutitul fara sa ma intrebe cine sunt. Hai sa ne batem eu cu mingia de tenis si el cu lama de cutit. cine credeti ca iesea castigator?..mingia ca sarea.
    Asa ca platim toti taxe la stat si statul are fonduri de integrare a tiganilor printre noi. si pensia alimentara ca nu au saracii venit…

  6. Sardonicus
    25/02/2009 la 10:18 pm

    am ajuns sa satur de faza cu „nu ai voie cu arme albe mai exact cutit ca nu stii sa-l folosesti mai exact inloc sa te aperi il ucizi pe X” eu sunt 100% deacord sa ai un cutit si sa-l folosesti cand ESTE nevoie … e autoaparare ….ce ai sa-i spui la nea politist ca x=tiganu te-a atacat si tu ai bagat lama in el,te-ai autoaparat,daca baga el lama in tine si in prietena ta si in n alte persoane(ex.prieteni,rude),nu te incalzeste cu nimic la propriu si la figurat daca ii prins X(DACA!) si ii da 4 luni de inchisoare ca asa-i in RO,daca furi o barabula ca nu ai ce manca primesti 7 ani daca violezi apoi omori si apoi violezi iarasi cadavrul unei fete primesti 4/3 si scade…

  7. Sardonicus
    25/02/2009 la 10:30 pm

    in alte tari (SUA) babutele au in poseta shotgun-uri si nici nu-i greu sa faci rost de o arma prin acea tara…la noi sunt hoti si pe strazi dar si la putere…singurul lucru la care ma gandesc este ori o legiune gen skinhead sau nazi (spuneti-le cum vreti) ori un „89′ ” pe strazi si sa scoatem toti hotii de la putere ca ei nu fac mai nimic pentru tara asta si pentru oamenii(romani) care traiesc in ea…iar de intamplari cu mine+tiganii am avut dar foarte mici insa nu e greu sa primesti un cutit in spate si sa fii furat astazi..tiganii pentru noi=mexicanii si chiar unii negrii pentru americani…partea la care se aseamana mexicanii cu tiganii e..ati ghicit Culoarea Pielii si incep sa cred ca nenea Hitler a avut dreptate prin violenta lui „nemaivazuta”

  8. Sardonicus
    25/02/2009 la 10:34 pm

    nu sunt crestin desi ii sustin pe cei din Noua Dreapta si sper sa se actioneze ca si in Germania unde totul e invers…40 de skinheadzi contra …<–(place your number here) de tigani si politia doar sa-i traga de urechi pe skinheazi..dar nuuu „Nazismul e rau …e SATANA…fii bun si intoarce celalalt obraz daca te loveste(baga cutitul in tine si te fura),violenta nu te ajuta,spune la nea politai,etc.”

  9. 27/02/2009 la 8:36 pm

    Cred ca trebuie sa luam in calcul noua specie de romani tiganizati, …tiganii ca specie sunt tigani si vor ramane tigani for ever, dar romanii care se tiganizeaza…?

  10. Sardonicus
    28/02/2009 la 12:23 am

    River…cum sta treaba din cate am vazut…un copil sa zicem cu varsta de 7 ani invata porcariile acestea de la TV care acuma sa fim seriosi foarte putine canale/programe mai sunt decente pentru un copil sau un adult…apoi grupa cu care umbla care il afecteaza cumva…crede ca daca va baga ceva in X dupa fiecare virgula va fi cel mai tare(respect,fete,??profit??)crede ca face bine..baietii cu shatra/gasca,maneaua pe care nu o suport dar daca acel copil incepe sa asculte asemenea genuri de muzica pe langa faptul ca le va canta cu tot cu dezacorduri,gramatica la pamant(si in cele din urma va incepe sa vorbeasca ca atare) va avea ca „teluri” in viata temele din muzica(bani,femei,aur,dusmanii lui,piranda,etc.) si cel MAI GRAV lucru va fi ca el va crede ca are voce…si ca sa termin cu subiectul nu cred ca este vreun tratament pentru asa ceva,cel mai bine e ca acel copil de mic sa aiba ce face CREATIV si sa aiba grija cu cine umbla…desi recunosc ca mai cunosc 2/3 persoane care asculta manele DAR nu se comporta/vorbesc ca niste romani tiganizati…insa cum am spus e bine sa se evite asemenea grupuri si influente…

  11. teutonul
    05/03/2009 la 12:38 pm

    stau si citesc si vad numai ca va plangeti…nimeni nu ia atitudine….toata lumea cheama politia!
    eu nu stau cu mainile in san….nici nu mi-e frica de ciori….dau in ei ca la fasole…cum dai in unul fug toti….mi-e scarba ne rasa asta hibrida…mi-e greata de tot ceea ce inseamna tzigan infect

  12. 10/03/2009 la 11:42 pm

    Sardonicus ai gresit tiganii au venit din india acum nu stiu cati ani prima oara au fost sclavi la mosiile romanilor si mam saturat ca toti de pe site-ul asta sunt curajosi numai pe net in timp ce ciorile astea ne calca in picioare cand iesim pe strada, pun pariu ca daca se ia un tigan de tine nu se baga nciun roman . asta e pentru ca suntem prea slabi si prea fricosi , ne mancam unu pe altul in timp ce tiganii sunt uniti.plus ca mai sunt si romanii fraieri care cred ca e la moda sa fii tigan sau sa asculti manele ……………etc. in fine macar numai le dati si voi atata atentie …….

  13. ovidius
    27/03/2009 la 8:40 pm

    esti un tigan retardat cu lant de aur la gat sau un cocalar de mall cu bemveu si pitzi dupa tine…?e deja un fapt banal sa vezi din ce in ce mai multi pusti sau nu care o ard asa fara sa le pese ca traiesc totusi intr-o civilizatie care se vrea superioara celei de acum 2000 d ani?! desi nu prea avem argumente sa credem asta…oricum ideea e ca ar trebui total ignorati si tratati ca fiinte inferioare…cu cat se mediatizeaza starea asta de cocalareala, cu atat ea devine un brand mai atractiv pentru pustimea dezorientata, care are nevoie totusi de repere…pacat ca in romania reperele sunt astea…efectele le vedem in strada zilnic…

  14. florin
    07/04/2009 la 4:19 am

    nu vad pe unguri in acesta chestiune, sa stii ca ei s-au napustit de repetate ori asupra tiganilor si i-au si calmat… (vezi Lunga, Apata). Sunt tigani peste tot, in alte tari cand tganul trece pe strada oamenii pun cainii sa latre si se uita urat la ei sa se simta… la mine au furat din pivnita pe cand eu faceam chef in casa… bine ca s-a scos legea cu omoratul noaptea: nu o sa-i omor, dar data viitoare sigur vor pleca cu rotula belita si cu mainile rupte :))

  15. Antonescu
    05/07/2009 la 2:25 am

    Respect pentru teutonul si pentru toi care abordati acest subiect. E VIITORUL IN PERICOL!!! Batranii de la putere din ziua de azi au o vorba: „DUPA NOI POTOPUL!” – dar noi cei deacuma vom fi prinsi in el.

  16. Basil
    28/07/2009 la 9:19 pm

    Sal toti…Sunt din moldova si vreau sa zic si eu cite ceva…Am de gind sau cel putin sper k sa fac liceul in rominia…Deja am dat documentele si astept un raspuns afirmativ…
    Deci…Am 16…Si vreau sa spun k fiecare tara are problemele ei…La voi tziganii da la noi sunt asa persoane si in special baietzandri cel mult 30 years old…Mereu poarta haine sport si snikershi…De obicei au coafura k la skini…Si asculta nu manele da snap…
    In general se poate de spus k este tot acelasi kkt…
    Deci de obicei se anina de rockeri raperi sau pur si simplu oameni care nu le plac la vedere…
    Este usor sai bati…Dar de obicei imbla cite cel putin 3/4..Deci unu contra patru cam lasa de dorit…Odata am vazut cum 50 gopnishi vs 40 rockeri sh rapperi la un loc….Deci pin la urma nimeni nu a cistigat..Toti cu fetele sparte si nici un happy ednd…

    Asta ink nui nimik…
    Jucam intro zi fotbal si vreo 45 gopnishi fugeau dupa un rocker…Ala a cazut si toti au inceput sa dea in el…Nu se mai putea scula…Si eu eram cu vreo 8 insa 100% era so incasam si noi…Am stat deoparte…
    Sa nu credeti ca in moldova e mai bine…Fuck gopnishii si all the tzigani

  17. Legend killer
    23/08/2009 la 12:58 am

    Da aveti toti dreptate. Eu nu st rasista dar m-am saturat sa vad lanturi d aur si sa aud manele oriunde merg …au intrecut masura dupa ce k ei sunt minoritari aici mai vin si cu talente. Mai grav este faptul k deja am inceput sa ne imperechem cu ei. Eu st fata dar nu as sta langa asa ceva nici moarta, poate sa aiba toti banii din lume. Atentie: Romania s-a umplut d oameni cu doi de ‘r’, de cocalari si de pitzi

  18. Anca
    23/08/2009 la 7:43 pm

    aveti dreptate…….cu un tigan nu te poti pune….asta e rasa lor….au sange salbatic…nu poti cominica cu asa cv….eu de exemplu,stau in craiova ud 50% st tigani…sincer imi e frica sa ies seara undeva…..st la orice colt,si strazile st pline de hoti…..nu stiu ce se intampla dar tara asta e vulgara rau de tot….foarte multe cuvinte urate….scuase si din gura unui copil de 7 ani….ce s-a intamplat cu tara asta????mai avem oare timp sa reparam chestiile astea???sincer st unele orase care au totusi un grad de civilizatie mult mai ridicat…nu vb de bucuresti ptr e e capitala tiganilor,hotilor etc….ci vorbesc de un oras pe care ma bucur k l-am intalnit…..sibiu…..akolo pana si vagabontii stau in banca lor….oamenii st mai buni….mai civilizati…si credeti-ma k am studiat chestia asta mai mult timp k sa trag aceasta concluzie….orasele din carpati st cu mult mai civilizate,chiar dak st ocupate mai mult de tarani….sincer ei st in prezent partea cea mai civilizata a tarii…nu cred k exagerez ptr k am intalnit oameni cu bun simt,respect….si multa credinta….st cinstiti si sincer ei formeaza partea buna a romaniei…de-ar fi si oamenii de pe strazi si bulevarde la fel ca ei…romania ar ajunge mare!!!!! ink visez la o tara civilizata…..si sper sa nu fie doar un vis….

  19. 18/05/2011 la 7:38 pm

    Cam pute a nationalism si patriotardism pe aici

  20. tiestob
    23/05/2011 la 8:44 pm

    Marius …tu ori esti cel mai ghinionist om din Romania, ori se tine ghinionu de tine, ori iti cauti scandal din orice.

  21. Roman
    14/10/2011 la 11:54 am

    Da fratilor bine ati facut ca si eu vreau sa scriu un comentariu. Acum mai bine de o luna in urma , la Podul peste Olt ,dupa o curba ma pregateam sa depasesc, m-am asigurat si nu venea nimeni, iar cand am facut manevra de depasire, un ”garoi” tuciuriu cu un BMW negru vine cu mare viteza din spate si incearca o depasire prin dublare, nu ii iese si incepe sa ma injure ,sa trag pe dreapta ca imi arata el mie. A incercat sa opreasca traficul, dar nu a reusit, iar eu l-am ignorat . Daca m-as fi oprit ,sigur ar fi iesit altercatie si in principiu sunt pregatit, dar daca are arma , ce faci? Frati romani sunt de acord cu voi, sa scapam odata de aceste spurcaciuni, care ne umilesc. Subscriu alaturi de voi si va iubesc,pentru tot ce faceti. NU SUNTETI SINGURI!!!!!

  22. adelina baescu
    14/12/2011 la 4:00 pm

    Ti-am citit blogul si m-ar interesa un schimb de linkuri.Dat fiind faptul ca impartasim aceleasi pareri si ca traim intr-o tara in care minoritatile au mai multe drepturi decat romanii,m-ar interesa parerea ta referitoare la acest nefericit incident :http://www.click.ro/sport/alte_sporturi/jucator-umilit-unguri-ocazia-Decembrie_0_1303669656.html .Ia-o ca o rugaminte personala mai mult,desi nu ne cunoastem,hai sa facem ceva ,sa luam o pozitie vis a vis de acest incident,pe care ne-o putem exprima printr-un articol pe care ulterior sa-l promovam in trusturile de presa .

  23. dogz
    03/08/2012 la 12:16 pm

    Pana la urma foc cu foc se stinge. Daca nu incepem si noi sa ii batem cum fac si ei cu noi, nu vor inceta niciodata, dimpotriva actiunile lor vor deveni mult mai grave.

  24. Girl
    26/09/2012 la 3:02 pm

    Si eu am patit ceva, si sunt fata, deci nu prea am avut ce sa fac. Mergeam pe strada, ziua, in amiaza mare, am trecut pe langa un ‘pui’ de tigan si asta avea in mana un furtun. Mi-a dat cu furtunul peste brat incat s-a inrosit si s-a umflat. Mi-am pus apa rece, sa se calmeze tesutul. Normal ca l-am injurat, dar mi-a fost frica, pt ca in spate era o satra intreaga, deci puteam sa nu mai scap. Mda, doar o femeie a zis ‘mai, dar ce faci?’ si in rest nimic, ca doar traim in Romania, si ne iubim foarte mult, si ne sarim si in ajutor, dupa cum se vede. In fine, nu conteaza ca nu a sarit nimeni sa ma apere. Dar daca avea o piatra, un cutit sau un pistol, si imi dadea/ma impusca in cap? Ce se intampla? Nimic, oricum ar fi scapat, ca e minor dracul. Si nu e singurul incident de acest fel pe care il patesc. Probabil ca cel mai bine e, subscriu, sa ai o arma alba la tine, sau, sa iei lectii de autoaparare, macar sa supravietuiesti…

  25. 23/09/2013 la 3:04 pm

    Cu partea asta anti-tigani si anti-unguri nu pot fi de acord.

  26. 01/03/2016 la 12:11 am

    Predam la o scoala de tigani…nu o sa spun orasul…la una din ore, am intervenit sa fac liniste, o tiganca imputita pe care nici eleva nu o pot numi,pesemne venitul ei la scoala si al rudelor ei de la celelalte clase este strict legat de alocatia pe care o primesc… a inceput sa ma jigneasca, am vrut sa o scot afara,ea a refuzat, motiv pt care am ajutat-o sa iasa, mai exact am apucat-o de haina si am prins si ceva din cioafele paduchioase si nespalate pe care le avea pe spate. In 10 minute la poarta scolii rudele ei cu scandal si dorinta de a ma bate pe mine.desi conflictul a fost aplanat cel putin asa am crezut, m-am trezit cu amenintari, intr-o seara cans am observat niste rude de la ei la poarta, m-a scos directoarea cu masina, m-am gandit pe viitor fie anunt politia, ori m-am interesat de sprayuri lacrimogene…sa nu ma lungesc la povesti niste skinheads ar fi buni sa faca niste curatenie printre ei sa mai prindra frica…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu