Prima pagină > afaceri, news, personale > IOS 7 sucks nu ?

IOS 7 sucks nu ?

M-am saturat de cei care tot comenteaza ca Apple nu mai are nimic de spus, ca scoate telefoane proaste si scumpe, ca au ramas in urma si cu toate asta o mare parte din ei isi doresc un astfel de telefon.

Stiu ca IOS 7 nu a fost tocmai o lansare perfecta, are bug-uri, dar ce soft nou nu are ? asta este o meteahna veche cel putin la apple, insa mereu s-au facut update-uri pentru a corecta greselile.

Dar sa revenim la ale noastre.
– iOS 7 este primul sistem de operare pentru terminale mobile care utilizeaza multipath TCP. In cazul in care va intrebati ce este multipath TCP, ei bine vorbim despre o tehnologie care permite transmiterea simultana de date prin mai multe tipuri de conexiuni WiFI, LTE si Bluetooth fiind cele puse in discutie. Un exemplu foarte bun pentru utilitatea multipath TCP este urmatorul: daca vizionati un clip web folosind o conexiune WiFi iar aceasta devine indisponibila, acel clip nu se va opri din rulat daca aveti o conexiune 3G/LTE deschisa, multipath TCP permitand continuarea vizionarii acestuia prin reteaua de date, fara a opri transferul de date.

– Retina Display-ul din iPhone 5 inregistreaza atingerile de 2 ori mai repede decat touchscreen-urile smartphone-urilor Android
Retina-Display-rapid
Dupa cum puteti vedea si in imagine, Retina Display-ul iPhone 5 are un timp de raspuns de 55 de milisecunde la fiecare atingere, iPhone 4 are 85 de secunde, acestea fiind singurele doua smartphone-uri cu timp de raspuns mai mic de 100 de milisecunde. In cazul smartphone-urilor Android, doar Samsung Galaxy S4 se apropie de iPhone 4 in ceea ce priveste timpul de raspuns, Nokia Lumia 925 urmandu-l indeaproape, HTC One si Motorola Moto X fiind urmatoarele pe o lista nu chiar atat de imbucuratoare.

– AirPlay : android inca viseaza la asa ceva. Există multe alternative la AirPlay, însă nici una nu funcționează la fel de bine, intuitiv și elegant.

– Lipsa Crapware – sau aplicațiile preinstalate din afară. Când cumpărați smartphone-ul de la un anumit operator, primiți împreună cu acesta o serie de aplicații inutile, și de care practic e imposibil de scăpat, ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca cumperi un HTC ai o multitudine de aplicatii „by HTC” de care nu poti scapa, acelasi lucru este valabil si la samsung sau orice alt producator.
Daca nu ma insel singurul telefon ce vin cu Android-ul curat este Nexus.

– App Store-ul oferă aplicații de calitate, care în mare parte sunt gratuite și foarte utile, iar cele pe bani costa foarte putin in comparatie cu Google Play care desi ofera mai multe aplicatii gratis acestea nu sunt verificate si sunt de o calitate proasta slaba.

– Apple acordă mare atenția design-ului interfeței pentru a face navigarea prin iOS ușoară și intuitivă. Că să înțelegi UI al Android-ului îți trebuie ceva timp, unele aplicații funcționează în conflict una cu alta, însă cu iOS fiecare, chiar și un începător va înțelege cum funcționează acesta, va putea să navigheze prin el fără ajutorul cuiva. E evident că iOS este mai ușor de utilizat, intuitiv și fermecător.

Cam aceste sunt motivele mele pentru a merge in continuare pe mana celor de la Apple. Da stiu, produsele sunt scumpe, insa sunt si bune iar la revanzare (peste 1-2 ani) pierzi mult mai putin decat la orice alt telefon cu Android.

PS: da stiu ca pe ios nu se pot face bling bling-uri si alte minunatii dar tocmai asta este farmecul 😀

Recomand urmatoarele articole :

Tarantocul si dispretul pentru civilizatie

Incasari record pentru Apple din vanzarile de iPhone. iPad-ul dezamageste

Studiu utilizatori Apple vs. Samsung

Categorii:afaceri, news, personale Etichete:, , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: