Prima pagină > auto, news > Laraki Motors Epitome Concept

Laraki Motors Epitome Concept

Așa trebuie să arate un hipercar: la limita dintre mașină, avion și ceva ce ai văzut într-un film SF când erai mic. Celor care gândesc așa, Laraki Motors tocmai le-a îndeplinit un vis. Unul cam scump, ce-i drept, pentru că Epitome Concept (da, e doar un concept și chiar dacă s-ar materializa, nu sunt planuri decât pentru nouă exemplare) costă în jur de 2 milioane de dolari. Însă nu te grăbi să spui că-i scump până nu afli ce primești de banii ăștia.

Hai c-am glumit, evident că e scump. Chiar dacă producătorii lui Epitome (o companie care activează în zona iahturilor, de felul ei) se laudă cu o putere maximă de până la 1.750 CP s-o luăm cu începutul:

Epitome este construit pe un șasiu de Corvette C6 și folosește fibră de carbon pentru aproape întreaga caroserie. Însă nu asta îi dă puterea, ci motorul Chevrolet V8 de șapte litri modificat, căruia i s-au adăugat două turbosuflante așa că acum poate atinge până la 1.200 CP cu benzină de la pompă. Însă Laraki Epitome are două rezervoare, cel de-al doilea fiind destinat unui carburant cu cifra octanică 110. Apăsând un buton de pe bord, Epitome schimbă maparea ECU-ului și începe să ardă gaz din ambele rezervoare, crescând puterea oferită până la 1.750 CP: Desigur, asta ridică întrebări de genul „ce faci cu puterea asta?”, „ce transmisie folosește care să poată suporta/valorifica întreaga putere?” și inevitabila „unde este cel mai apropiat magazin cu anvelope?”

Mai multe poze @ AutoBlog.Com

Pe aceeaşi temă :

Maşini de colecţie: Chevrolet Corvette Sting Ray Convertible din 1964

Fascinaţia “muscle car”: am condus Dodge Charger 500 383 V8, din 1970

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: