ProTV e pe bani
„Pro TV a înștiințat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, începând de la această dată, societățile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul și să plătească pentru a-l putea retransmite către abonați.„
Anunțul e haios, pe o piață unde mizeriile celor de la Intact se bat să ajungă pe lista must carry, să prindă puțin leuț din publicitate, să nu mai fie nevoiți să șantajeze diverși.
Ce mă distrează pe mine e altceva. Mă distrează faptul că protv consideră că trăim într-o piață concurențială, bazată pe valoarea intrinsecă a produsului vândut.
Mai simplu, se bazează pe faptul că toți cabliștii vor prelua protv-ul, la ce preț vrea protv-ul, pentru că altfel clienții sigur se vor muta la concurență.
Câți dintre voi și-ar schimba furnizorul de cablu pentru că nu mai are protv-ul în grilă? Cred că tot atâți cât cei care au schimbat furnizorul, pentru că nu mai avea posturile discovery.
În primul rând e lenea. Trebuie să umbli și să te împuți de birocrația de la ghișee, ca să poți vedea un post tv.
Cum justifică Pro TV mutarea?
“Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuție în vederea trecerii la transmisia digital terestră și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.
Schimbările de distribuție nu vor afecta în niciun fel conținut”, se arată în justificarea postului de televiziune.
Pro TV era în capul listei posturilor must carry libere la retransmisie, având cea mai mare audiență medie.
Adrian Sârbu, președinte și CEO al CME:
“După cum am arătat în noiembrie, performanțele noastre din acest an reflectă situația dificilă în care a fost piața media în 2012. Momentele provocatoare cer măsuri îndrăznețe: creșterea prețului publicității și a taxelor pentru cabliști.
Cu o poziție puternică de lider pe toate piețele pe care activăm, fără nicio datorie până în noiembrie 2015 și suportul majorității acționarilor, am intrat în 2013 cu încrederea că vom putea construi și vom putea crește veniturile.
Avem în plan restructurarea modului de operare, astfel încât să reducem costurile și să îmbunătățim partea de lichidități”.
UPDATE :
Central European Media Eenterprises operează în România posturile ProTV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interantional şi MTV.
Preţul de pornire în negocierile cu cabliştii este de la 1 euro (4,5 lei) pe abonat, pe lună, pentru întregul pachet de canele potrivit site-ului ProTV.
Acest preţ este valabil timp de patru ani de zile, începând de la data de 1 februarie 2014. Preţurile sunt valabile “începând cu data intrării în vigoare a Ofertei Generale a Pro TV.
Compania RCS&RDS are 3 milioane de abonaţi la serviciile TV, 1,2 milioane la televiziunea prin satelit, iar 1,8 milioane sunt abonaţi la CATV.
Romtelecom are în jur de 1,22 milioane abonati la serviciile TV (DTH, IPTV si Cablu),
UPC are în jur de 1,2 milioane de abonaţi.
via paginademedia & arhi
Din partea mea poate sa il si desfiintele acest PRO TV. Nu pierdem nimic.
Mai știi? Pe Lună poate vor primi 5,58 lei/ abonat 😀
(cer 4,5 lei + TVA aferent)
Să vezi acum nebunie pe la ușile abonaților cu Ne dați ori nu ne dați mai mult la abonament? 🙄
pretul de 1 euro este de pornire 🙂 insa avand in vedere ca rds are cel mai mare nr de abonati cu siguranta va scade … insa chiar si asa este o mare mizerie.
Avand in vedere ca te uiti la pro tv si le faci rating ca ei sa castige bani din publicitate tot tu ca si abonat sa platesti nu este corect iar eu unul nu voi da niciun ban, asa ca abia astept sa ii scoata.
PS: sunt curios daca se va mai putea prinde macar cu tuner` dvbt la liber ….
aia cu evident cu specificarea sursei la inceputul postului, s-a pierdut pe drum, nu?
este este, vezi jos 😉