Prima pagină > news > Noi virusi de Android vor datele tale bancare si iti blocheaza telefonul

Noi virusi de Android vor datele tale bancare si iti blocheaza telefonul

Telefoanele cu sistemul de operare Android sunt tot mai amenintate de virusi care fura datele personale si detaliile de autentificare in conturile bancare, spun specialistii romani in securitate de la Bitdefender. Potrivit cifrelor adunate in prima jumatate a anului, expertii mai spun in topul amenintarilor se afla in continuare virusii care trimit SMS-uri la numere premium.

Raportul Bitdefender mai arata ca a crescut frecventa amenintarilor mai complexe, de tip ransomware, care blocheaza telefonul pana cand posesorul lui plateste o taxa. In schimbul banilor, proprietarul gadgetului isi recapata controlul asupra acestui aparat, insa ramane la mana atacatorului, care poate oricand sa blocheze din nou telefonul cerand „taxa de protectie”. Astfel de amenintari pot fi eliminate cu ajutorul softurilor antivirus.

Grija mare cu virusii bancari

Acestia pacalesc utilizatorii de telefoane Android spunandu-le ca sunt actualizari ale certificatelor digitale, iar oamenii descarca. Daca Zeus este vedeta virusilor bancari pentru PC-uri, ZitMo este corespondentul acestuia pe Android si este la fel de periculos.

Acesta primeste comenzi de la un server de comanda si control catre care poate trimite toate SMS-urile pe care le primeste utilizatorul pe mobil. In acest fel, hackerii pot intercepta numarul de autentificare al tranzactiilor (mTAN) imediat ce utilizatorii le initiaza. Actionand prin intermediul unui PC infectat cu Zeus si al unui terminal mobil de pe care ZitMo intercepteaza SMS-urile, atacatorii castiga controlul complet asupra tranzactiilor bancare online ale unei persoane„, spun specialistii de la Bitdefender, care sustin ca ZitMo este destul de des intalnit si in Romania.

  1. bursucel
    25/07/2013 la 11:05 am

    Aha, s-a dezlegat Misterul antipatiei față de Android… 😐

  2. 25/07/2013 la 11:09 am

    asta e doar o mica parte … nu imi place androidul din foarte mult motive … poate sunt eu sarit de pe fix sau poate imi plac prea mult serviciile oferite de apple sau poate nu am avut destula rabdare cu androidul …

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: