Prima pagină > news, Politica > Cum scapa slovacii de rromi: construiesc ziduri de izolare in jurul lor

Cum scapa slovacii de rromi: construiesc ziduri de izolare in jurul lor

Un alt zid pentru izolarea rromilor din Slovacia a fost ridicat de administratia locala din Zapad, pentru a-i impiedica pe „cetatenii inadaptati” sa mai ajunga in oras.

Acesta este al optulea astfel de zid construit in regiunile Kosice si Presov, unde locuiesc cele mai multe comunitati de rromi din Slovacia, arata The Slovak Spectator.

In total, in intreaga tara exista 14 astfel de ziduri pentru segregarea minoritatilor. Primariile oraselor slovace au fost cele care au luat aceste decizii si nu exista o autoritate care sa le poata opri, in conditiile in care administratiile locale au dreptul sa se auto-guverneze, sustin ONG-urile pentru problemele rromilor.

Cel mai recent zid a fost ridicat la granita dintre orasul Kosice si Zapad, iar purtatorul de cuvant al Primariei din Kosice, Martina Urik Viktorinova, a declarat ca administratia nu a dat nicio autorizatie pentru construirea acestuia.

Tiganii, problema vesnica a Romaniei !

Roman nu inseamna tigan

 1. bursucel
  16/07/2013 la 9:30 pm

  Măi, sincer, nu știu dacă asta e chiar adevărată soluție… Cert e că pentru lipsa de integrare a etniei ăsteia sunt de vină zeci de generații, inclusiv a noastră.
  Mie mai îngrijorătoare mi se pare problema demografică, nu de alta, dar într-un viitor apropiat vom fi minoritari într-o țară de rromi. Crezi că le va fi greu să adauge încă un r la numele țării? 😀

 2. 16/07/2013 la 9:33 pm

  nu cred ca se va ajunge pana la schimbarea numelui tarii cu inca un „r” insa este clar ca se inmultesc al naibi de repede iar autoritatile le canta in struna.
  ca sa nu mai aducem aminte de faptul ca un tigan, pardon „rrom”, are mai multe drepturi decat un roman, sau si mai corect este mai protejat de lege desi pe buletin scrie la fel si la ei si la noi … din pacate.

 3. bursucel
  16/07/2013 la 10:24 pm

  Uneori mă întreb dacă toate avantajele astea nu sunt conferite doar pentru a spori și mai tare animozitățile… 😐

 4. Herr Hitler
  22/10/2013 la 8:32 pm

  Țiganii trebuie împușcați,sunt niște nenorociți,au un caracter infect,sunt niște milogi enervanți toți,niște scursuri,niște ordinari,ne trag în jos.Trebuie să scăpăm de țigani,dacă vrem ca România să prospere!Țiganii au vândut țara,fabricile,au furat totul din România.Trebuie uciși fără milă.Români,nu mai fiți proști,nu ajutați țiganii!Nu le dați bani.Din cerșit și furat ăștia au Mercedesuri și vile hidoase cu turnulețe!

  MOARTE ȚIGANILOR,SAU MAI BINE ZIS,CIORILOR NENOROCITE!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: