Prima pagină > auto, news > Radare fixe noi pe drumul spre litoral, din aceasta vara

Radare fixe noi pe drumul spre litoral, din aceasta vara

Daca pana acum intalneam aparatele de radar fixe numai pe drumuri nationale cu limitari de viteza de maximum 90 km/h, iata ca Autostrada Soarelui va deveni prima sosea de mare viteza pe care vor fi amplasate radare. Astfel, soferii care vor circula incepand cu acest sezon spre litoral se vor intalni cu 6 radare de ultima generatie ce nu pot fi detectate

Intre Cernavoda si Medgidia, vor fi amplasate cate 3 aparate de radar pe sens. Acestea sunt nedetectabile cu ajutorul detectoarelor clasice si nu pot fi contestate in instanta.

Nu este foarte clar cum functioneaza aceste radare, insa nu emit undele radar ca cele vechi. Cel mai probabil, au senzori speciali montati pe o anume distanta si se calculeaza timpul pe care il parcurge masina in acea distanta, rezultand astfel viteza. Zvonuri nefondate spun ca e vorba de niste senzori pozitionati in asfalt, insa acest lucru nu este posibil. Mai ales ca noua autostrada e deja construita si nu se vor face lucrari in asfalt.

Cert este ca, indiferent de sistemul folosit, noile aparate de radar vor intra in functiune in scurt timp. Mai precis, inainte sa vina valul de caldura, dupa cum spune si Teodosie Neacsu, seful de proiect: „Cel tarziu la sfarsitul lunii mai, atunci vom termina tot sistemul de la Cernavoda la Constanta. Este o noutate, este autorizat si poate rezolva toate problemele pe care le cere Politia”.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 19/08/2013 la 5:46 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: