Prima pagină > news > Apple still my love :D

Apple still my love :D

Toată lumea se pricepe la politică, la fotbal şi la Apple. Urmăresc, în general, ştirile despre companie şi nu pot să ratez mai ales părerile “analiştilor,” majoritatea unul şi unul. Concluzia generală este că Apple e o companie blestemată, care se duce dracului, care nu mai inovează şi care, dacă ar fi trăit Steve Jobs… ehe!

Toată lumea a picat în capcana cifrelor de pe bursă. “S-au plafonat profiturile Apple! Compania e blestemată!” Sau: “Dacă ar fi trăit Steve Jobs, sigur creştea!” Sau “Apple nu mai inovează, nu mai are nici un as în mînecă, deci compania decade!” Sau “A scăzut profitul din cauză că nu mai există cerere pentru produse Apple!”

Între timp, Apple a înregistrat cîteva recorduri de vînzări în trimestrul trecut. 27 de milioane de iPad-uri vîndute în trei luni, echivalentul a 20% din totalul PC-urilor vîndute în aceeaşi perioadă. HP, cel mai mare producător de PC-uri în momentul de faţă, a vîndut 15 milioane de bucăţi în ultimul trimestru din 2012, adică cu 12 milioane mai puţine decît numărul de iPad-uri vîndute.

Mi se pare superbă aia cu “Dacă trăia Steve Jobs, ar mai fi scos un produs revoluţionar în… [adăugaţi aici perioada de timp]” Asta în contextul în care iPod-ul a apărut în 2001, iPhone-ul în 2007, iPad-ul în 2010. Steve Jobs n-a revoluţionat chiar în fiecare an.

Legat de profitul Apple pe ultimul trimestru din 2012, compania a avut 1. costuri mai mari; 2. preţuri mai mici. Ultima generaţie de iPad a venit cu procesor nou, printre altele, cu altă “mufă” şi cu alte schimbări minore care cresc costurile de producţie. iPad Mini are, să zicem, costuri similare cu producţia unui iPad 2 (avînd relativ aceleaşi specificaţii,) dar preţul e cu 170 de dolari mai mic decît cel al unui iPad “normal.” La care adaugi factorul “canibalizare.” După ce am pus mîna pe un Mini, nu cred că-mi doresc un iPad de 9,7 inci. Vorbesc de mine. Extrapolaţi, acum. Şi atunci, nu e normal să scadă profitul?

Apoi, urmează partea cu “toată lumea are quad-core, doar Apple a uitat să facă un upgrade la tehnologii noi.” Pe de altă parte, toată lumea uită că iOS e un sistem de operare scris, la fel ca în cazul OSX, doar pentru anumite specificaţii hardware. Android e scris pentru toate, cam ca Windows, şi e normal să-ţi meargă mai bine OS-ul pe tehnologii de ultimă generaţie, deşi asta nu înseamnă neapărat că performanţele vor fi mai bune decît cele oferite de componente “mai slabe,” dar cu software scris bine. De aia, pe vechiul meu MacBook Air, din prima generaţie (cu Core 2 Duo la 1,6 Ghz), Photoshop se deschidea în patru secunde, iar pe Dell-ul cu Dual Core de 2,3 Ghz aşteptam între 30 de secunde şi un minut.

Apple încă n-a terminat de inovat. Urmăriţi patentele pe care le înregistrează ca să vă faceţi o idee. La fel, Apple încă n-a terminat de vîndut, iar cifrele au arătat nişte creşteri serioase. Da, nu vor mai avea acelaşi profit în creştere şi da, e posibil ca profitul să scadă în cazul în care vom vedea şi un iPhone mai ieftin. Dar dacă a murit Jobs, nu înseamnă că totul se opreşte aici. Urmăriţi cu atenţie, pentru orice eventualitate, şi subiectul Apple TV. O să fie interesant (pînă una, alta, va fi introdus şi HBO GO.)

Altfel, rămîne cum am stabilit: Apple e o companie blestemată, Apple e pe ducă, dacă Steve Jobs ar fi trăit etc. Ah, da, şi aia cu fanboy şi cu mactard. Ştiu, le-am mai auzit.

Cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii !!!

Categorii:news Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: