Prima pagină > news > Iei pumnii de pe ecran şi miroşi piraţii din Caraibe, rezultatul ? film 4D

Iei pumnii de pe ecran şi miroşi piraţii din Caraibe, rezultatul ? film 4D

Domnia revoluţionară a filmelor 3D se dovedeşte a fi foarte scurtă, căci filmele 4D le şi detronează. O companie coreeană a deschis deja un cinema 4D şi şi-a deschis reprezentanţă în Los Angeles pentru convertirea în 4D a filmelor şi plănuieşte să deschidă primul multiplex 4D la New York.

În funcţie de ce se întâmplă pe ecran, de la un cinema 4D poţi să ieşi fiindu-ţi cam rău, doar ai „umblat” prin ploaie şi prin vânt puternic, ai mirosit cauciuc ars la cursele de maşini sau ai simţit umezeala apei care se învoluburează pe ecran.

Cele mai celebre film pe care compania sud coreeană CJ 4DPlex le-a convertit la 4D sunt Avatar, ultima parte din Piraţii din Caraibe şi Kung Fu Panda 2. Acesta din urmă a rulat în 4D săptămâna trecută la Seul, scaunele cinema-ului fiind dotate spre exemplu, povesteşte un blogger, cu nişte dispozitive care-ţi trag şi ţie, foarte uşor, pumni în stomac sau în rinichi, similari cu cei pe care trebuie să-i suporte eroul pe marele ecran.

Categorii:news Etichete:, , , , ,
 1. AGAsare
  12/07/2011 la 9:11 am

  Filmele „4D” – in format 4D exista de foarte multi ani. Aici se pune problema adaugarii la efectele vizuale 3D (3 dimensiuni, nu plan = perspectiva) a altor efecte.
  Daca este sa luam ceea ce s-a spus in articol si chiar parerea unor „specialisti” 4D inseamna toate celelalte efecte. Unii doresc sa faca distinctia clara si asa se poate dicuta de:
  – 4D ca efect de miscare si aici se aducin discutie platformele mobile si scaunele dinamice
  – 5D alte efecte cum ar fi: miscarea aerului, mirosurile, precipitatiile si efecte combinate ale acestora.
  Fara a minimiza si bagateliza aceasta stire,probabil cel care a facut traducerea nu cunostea aceste aspecte, sau poate face perte din prima categorie de specialisti.
  oricum interesant s asteptam si la noi acest lucru,desi din cate stiuexista deja in sali private de mai mici dimensiuni.
  o zi excelenta

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: