Prima pagină > Muzica, news > Despre Rammstein

Despre Rammstein

Cu rădăcini în Ministry, Laibach și krautrock-ul anilor ’60, nemții de la Rammstein au dat lumii Tanz-Metal-ul. Live, folosesc atât de multe efecte pirotehnice încât sloganul Manowar „Other bands play, Manowar kill“ s-a  transformat pentru ei în „Other bands play, Rammstein burns!“.

Versuri în germană, echivoce, o imagine cultivat-militărească și un videoclip – „Stripped“, cover Depeche Mode – cu imagini din documentarul lui Leni Riefenstahl despre olimpiada nazistă de la Berlin din 1936, „Olympia“, au fost suficiente pentru a fi suspectați, inclusiv în Germania, de simpatii neonaziste. „Dacă cineva are mintea clară, vede ce vede, citește textele, dar nu ne poate acuza de violență, că suntem de dreapta sau homosexuali. Toate astea sunt numai niște prostii“, spunea pentru HMM chitaristul Richard Z. Kruspe.

Despre vocalul Till Lindemann se știe că ar fi înotat pentru Germania la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988. În realitate, Till a fost campion european de tineret la înot, dar a fost obligat să renunțe la sportul de performanță din cauza unei rupturi la mușchii abdominali.

David Lynch, regizorul serialului-cult „Twin Peaks“, este fan declarat Rammstein. După apariția albumului de debut „Herzeleid“, trupa i-a trimis un CD, propunându-i să îi regizeze un videoclip. Lynch filma pe atunci „Lost Highway“ și nu a mai avut timp. A inclus însă două piese în coloana sonoră: „Rammstein“ și „Heirate mich“.

Obligatoriu pe iPod: „Du riechst so gut“, „Ich will“, „Mutter“

  1. alekos
    15/05/2010 la 4:43 pm

    si reise,reise gogule 😀

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: