Prima pagină > news, personale, Politica > 9 MAI, ZIUA INDEPENDENTEI !

9 MAI, ZIUA INDEPENDENTEI !

Se implinesc astăzi, 133 de ani de la momentul solemn cand Primul Ministru MIHAIL KOGALNICEANU anunta in plenul Parlamentului, INDEPENDENTA ROMANIEI !

Ziua de 9 MAI ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă zi pe plaiurile mioritice,să fie numai ziua ROMANILOR de pretutindeni dar n-a fost sa fie asa. De-a lungul istoriei noastre zbuciumate,această memorabilă zi când ROMÂNIA si-a proclamat independenta a fost subminată ca importantă permanent: mai intâi ,de chiar regele tării care si-a stabilit ziua monarhiei pe 10 mai si asfel toate pregătirile si privirile erau indreptate spre acea zi trecând in umbră importanta ZILEI INDEPENDENTEI. Mai târziu, prin infiintarea PCR la 8 mai 1921 comunistii români serbau cu fast ziua lor si din mahmureala petrecerilor fără de sfârsit se trezeau abia pe 11 mai .Iar ca tacâmul să fie complet si 9 MAI Ziua Independentei să fie trecută complet in umbră, tăvălugul sovietic condus de Stalin a stabilit ziua victoriei impotriva fascismului chiar pe 9 mai iar timp de decenii si mai ales in perioada când eram sub cizma sovietică, ziua independentei noastre era trecută sub tăcere si abia mai târziu s-a revenit . In zilele noastre tot pe 9 mai s-a stabilit si Ziua Europei din care si noi facem parte si musai trebuie s-o omagiem. De s-ar da pomană ( ca in campaniile electorale ) multimea infometată s-ar bucura să primească ( asa cum din păcate s-a obisnuit in ultimii 20 de ani ) de la mai multi dar aici nu-i vorba de pomană ci de fonduri pentru a comemora cum se cuvine pe eroii care ne-au dat INDEPENDENTA ! Si astfel ,ZIUA INDEPENDENTEI ROMÂNIEI este eclipsată fără voia ei de alte evenimente stabilite tot in aceea zi de mai marii lumii si ai tării ! Noroc că cineva a avut ideea ca de INĂLTAREA DOMNULUI să se comemoreze si EROII NEAMULUI căci altfel ar fi fost dati si ei uitării !

LA MULTI ANI ROMÂNIE DE ZIUA INDEPENDENTEI TALE !

 1. Jal Dream
  09/05/2010 la 9:52 pm

  ba nene, asta e cel mai destept post/articol pe ziua de azi citit de mine, in rest cam slabut si numai lucruri inutile.
  La Multi Ani Romania ! si clar fara tiganii aia jegosi si urat mirositori.
  Sieg Heil !

 2. 09/05/2010 la 10:48 pm

  tot comunistii, bata-i vina ! Numai independenti nu suntem noi acum.

  @Jal Dream, adica vis de Jale? asociezi o urare adusa Romaniei cu salutul fascist?
  As putea sa pierd timpul continuand micul meu raspuns ? NU !

 3. Jal Dream
  09/05/2010 la 11:09 pm

  Hitler, sau nazismul cum vrei tu sa ii spui, a reusit sa revitalizeze economia in Germania dupa o criza destul de dura (ceea ce se impune si la noi in ziua de azi). Germania ajunsese inainte de cel de-al doilea razboi mondial un adevarat exemplu, problema principala revitalizarii economiei a fost faptul ca aceasta a fost bazata pe razboi, investitiile se faceau pentru pregatirea razboiului asa ca acesta era necesar tocmai pentru mentinerea cererii. In acelasi timp, Germania nazista a avut o politica coerenta de modernizare a infrastructurii ceea ce a dus la construirea primelor autostrazi, linii de tren rapide etc. Este clar ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial acestea au fost in parte sau total distruse dar ideea investitiei masive in infrastructura s-a mentinut si astazi Germania are cele mai buna autostrazi, trenuri de mare viteza, infrastructura medicala, scoli etc…

  Ceea ce a vrut sa faca Adolf Hitler prin razboi pentru a nu dura ani intregi se face acum prin UE cu minciuna si sclavagism legal.
  Hitler a plecat de la Ein Volk, ein Reich, ein Führer sau in traducere pentru necunoscatori „One People, One Nation, One Leader” exact ceea ce se vrea UE.

  inchei prin a sublinia faptul ca avem nevoie de o astfel de conducere.

 4. 09/05/2010 la 11:34 pm

  o conducere nazista? hmm .. incearca sa le spui asta romanilor pe strada sa vezi ce iese. Nu prea am auzit de simpatizanti nazisti prin Romania.
  Eu fiind simpatizant comunist vorbesc despre comunism. Dar e ceva pe acolo pe undeva.. cum ar fi cea mai mare putere economica a lumii la ora actuala .. China.. macar e un exemplu, nici la aia nu e roz treaba dar totusi .. fac cam ce vor la ora actuala.
  In schimb tu cu nazismul nu prea vei promova mare lucru, lumea nu vede ce a construit Hitler ci doar faptul ca in al doilea razboi au murit 80 de milioane de oameni. Si de la cine a pornit razboiul ? Sincer? si eu vreau unu mare si tare sa faca pe dracu in patru dar hai sa nu militam chiar pentru nazism. De fapt.. cine sunt eu sa iti spun ce sa faci .. militeaza pentru ce doresti. Bafta!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: