Prima pagină > Diverse, personale, Sport > Bayern, prima echipă fără jucători de culoare în finala Ligii

Bayern, prima echipă fără jucători de culoare în finala Ligii

Bayern a scris istorie în Champions League şi s-a calificat fără probleme în ultimul act al Ligii Campionilor, după ce a trecut de Lyon cu scorul general de 4-0. Louis van Gaal era aproape de demitere în toamnă, când echipa debutase atât în Bundesliga dar şi în Champions League extrem de slab, dar a recuperat incredibil şi are şanse bune să facă tripla istorică cu gruparea bavareză.

La fel se întâmpla şi cu Bayer în 2002, dar atunci „farmaciştii” au eşuat în toate cele trei competiţii. Am adus în discuţie gruparea din Leverkusen pentru că există anumite similitudinii între echipa lui Ramelow şi Ballack, din 2002 şi cea a lui Bayern de acum. În primul rând, echipa de azi a lui Van Gaal este prima formaţie de la Leverkusen până în prezent care să atingă ultimul act al competiţiei fără a se baza pe vreun jucător de culoare (chiar dacă Alaba este în lot şi aseară chiar a fost trimis de tehnicianul olandez în teren, în final, e greu de crezut că acesta va prinde vreun minut pe Bernabeu).

În fotbalul actual tot mai multe formaţii au scouteri peste tot în Africa şi în America şi transferă din aceste locaţii fotbalişti de certă valoare. Ca o simplă constatare, fără a lăuda în vreun fel politica clubului german, Bayern şi-a făcut o trupă senzaţională bazându-se doar pe jucători din Europa

  1. 04/05/2010 la 10:47 am

    Hmm. Leverkusen il avea atunci pe Ze Roberto, titular, si tipul nu e chiar alb, din contra. 😀

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: