Prima pagină > personale, Politica > Romania se scufunda …

Romania se scufunda …

Dincolo de ecranul televizoarelor pe care troneaza politicienii, barfa si harta se intinde si fierbe o alta Romanie, o romanie amara, trista, saraca ce se scalda intr-un ocean de probleme in care se afunda din ce in ce mai mult.

Romanii mint cu totii! E un reflex, o generalizare pornita de la varf. Cei care au pierdut trenul si practica rationalizarea caderii lor zic ca in Romania si pisicile mint. Cei treji pun la cale afaceri sau tunuri. Uneori hold up-uri. Se trage uneori in plina strada. Se sparg banci, casierii si case de schimb. Se fura parlamentari si voturi. Se schimba si moda masinilor. Cele mari si scumpe au ramas ca legitimatii doar pentru curve si neveste de bogati. Visul romanului de-a avea o masina straina s-a sucit brusc. Se bate pe o masina  mica si second-hand. Sa consume putin, sa se strecoare, s-o poata parasi si sa rada daca o gaseste sparta. Bancurile au ramas doar in proprietatea actorilor si a somerilor. Primii se distreaza, ceilalti se amagesc cu rasul.

Romania redescopera strada. in fata Parlamentului, a Guvernului, a Prefecturii, strada, marea tribuna a anilor ’90 (ani despre care multi vorbesc in necunostinta de cauza), revine ca loc de exprimare. Cu voce ridicata, semn ca repede se poate transforma in teatru de lupta. Romania imobiliara a devenit Romania salariala. Ai o leafa sigura, ai o barca! Ai si casa si ai o speranta. Poti trece nebunia asta fara puncte de reper. Nu stii cine e nebun, cine e jos, cine sus, cine te insala si pe cine sa contezi. Pentru prima data, romanul incepe sa se teama de sine. S-a impins singur spre o lume in care nu se mai descurca, s-a umplut de datorii la banci si prieteni, cei mai multi pentru nimicuri, pentru un televizor, un telefon mobil, un laptop sau pentru o masina fitoasa ce nu-si permite a o intretine.

 1. daxinte
  22/09/2009 la 9:08 am

  Asta e prietene,nimic nu tine vesnic……

 2. Moniq
  22/09/2009 la 9:22 am

  sa ne bucuram totusi … …ca suntem o republica bananiera cu o mica baza americana, cu toate bancile straine, cu datorii facute pentru plata pensiilor si salariilor si cu politicieni de 3 parale a caror etalon e bocul

 3. daxinte
  22/09/2009 la 9:28 am

  Eu ma gandeam ca am trebui declarati rezervatie naturala.

 4. 22/09/2009 la 10:59 pm

  Cacatul intotdeauna pluteste 😀

 5. WR
  23/09/2009 la 10:41 am

  Scurt si la obiect ! 🙂 Bravo

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: