Prima pagină > afaceri, news > Chiriile exprimate in euro au scazut mai mult decat cele exprimate in lei

Chiriile exprimate in euro au scazut mai mult decat cele exprimate in lei

Chiriile pentru apartamentele vechi au scazut consistent, cu pana la 25%, daca se face calculul in euro. Daca se face calculul in lei, cel putin pentru garsoniere, chiriile in primul semestru din acest an sunt mai mari decat in primul semestru din 2008.

Chiriasii mai avantajati in acest an au fost cei care au avut euro, fie au muncit in strainatate si au venit cu euro, fie au primit euro de la rudele care muncesc in afara granitelor tarii. Potrivit unei analize a site-ului imobiliar magazinuldecase.ro, chiriile in primul semestru al acestui, comparativ cu semestrul I al lui 2008, sunt mai mici cu 13% pentru garsoniere si cu 20% pentru apartamentele de doua camere.

Comparatia lunilor iunie si iulie din 2008 cu iunie iulie din 2009 arata scaderi chiar mai mari. “Valoarea chiriilor in iunie 2009 raportata la cea inregistrata in iunie 2008 s-a redus cu 21% pentru garsoniere si cu 25% pentru imobilele de doua camere.
Comparand iulie 2009 cu iulie 2008, se remarca o diminuare de 21% pentru garsoniere, respectiv de 25% pentru apartamentele cu doua camere”, arata magazinuldecase.ro.
in schimb, pentru majoritatea chiriasilor care muncesc pe lei, situatia se schimba in defavoarea lor, scaderile nemafiind asa de mari. “intr-adevar, aceste procente sunt destul de ridicate. Dar asta pentru chiriile exprimate in euro. insa salariile pentru majoritatea romanilor angajati sunt platite in lei, astfel incat trebuie luata in calcul si o evolutie a chiriilor exprimate in lei, de data aceasta”, precizeaza magazinuldecase.ro.

Categorii:afaceri, news Etichete:, , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: