Prima pagină > news > Concurs pentru hackeri: Castiga 10.000$ descoperind un bug

Concurs pentru hackeri: Castiga 10.000$ descoperind un bug

Echipa ZDI (Zero Day Initiative) din cadrul TippingPoint – Digital Vaccine Laboratories (DVL) anunta ca va sponsoriza din nou concursul Pwn2Own, pentru al treilea an consecutiv. Acesta va avea loc la Conferinta pentru Securitate CanSecWest, in Vancouver, intre 16 si 20 martie 2009.

Vor exista doua categorii: browsere web si dispozitive mobile. ZDI va cumpara toate vulnerabilitatile gasite si apoi le va prezenta firmelor in cauza.

Pentru browsere, tintele vor fi IE8, Firefox si Chrome instalate pe un Sony Vaio cu Windows 7, si Safari si Firefox pe un Macbook cu Mac OS X. Toate browserele vor avea ultimele patchuri si configuratiile initiale neschimbate.

Tintele pentru a doua categorie sunt: BlackBerry, Android, iPhone, Symbian si Windows Mobile. O lista cu toate interfetele disponibile va fi facuta publica pe siteul CanSecWest, pe pagina regulilor de concurs.

Pentru a participa, puteti alege oricare dintre categorii. Un concurent poate castiga un singur premiu pe defect descoperit. Sunt acceptate si exploiturile impotriva browserelor, care necesita interactiune din partea utilizatorului de maxim un click pe un link. Pentru mobile, sunt incluse atacurile prin intermediul trimiterii unui e-mail sau SMS, precum si alte actiuni pe care un utilizator le-ar face in timpul folosirii normale a dispozitivului, cum ar fi navigarea pe internet. Accesul fizic la aparate nu este necesar si nu va fi acordat.

Succesul operatiunii va fi verificat de echipa de „hackeri judecatori” ai DVL aflati la fata locului. ZDI va da cate 5.000 de dolari pentru fiecare bug de browser, si 10.000 de dolari pentru fiecare vulnerablitate descoperita pe mobil. Prima persoana care reuseste sa sparga un mobil, il va pastra. Acelasi lucru este valabil si pentru laptopuri.

 1. 28/02/2009 la 12:59 pm

  …hmm…mor frate cand va aud si cand aud in general vorbind de hackeri…hackeri au spart, hackerii au facut au dres…hackeri pula…fie-mi cu scuze expresia. Cautati frate pe net despre Eric Raymond… http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_S._Raymond

 2. petre
  23/02/2010 la 11:35 pm

  deci ca sa incepem de la inceput nu stiu cine a auzit cu adevarat ca un hacker
  din categoria celor cu adevarat „mari hackeri”va ajuta windows pentru 10.000 ori
  pentru 100.000 $ microsoftul e de ras de rasul lumi ar trebui sa tradam open source si nu cred ca exista bani destui in lume cu care se poate plati acest lucru
  acestia nu-si dau seama ca a fi cu adevarat hacker inseamna o filosofie si aceasta
  filosofie este impotriva lui microsoft.
  cred ca nici nu cunoaste lumea adevarati hackeri si nici nu va cunoaste
  hackeri nu sparg coduri hackeri nu ataca pe nimeni in afara de microsoft!
  cam atit.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: