Prima pagină > news > Britanici sunt campioni la canabis

Britanici sunt campioni la canabis

Aproape jumatate dintre adolescentii britanici de 15 si 16 ani (44%) au consumat macar o data canabis, unii dintre ei fiind foarte familiarizati cu acest drog.

Marea Britanie conduce intr-un clasament al consumului de canabis in randul tinerilor urmata de Franta, Spania, Irlanda si Cehia, unde adolescentii sunt familiarizati cu acest drog in proportie de peste 30%, relateaza „Daily Mail”. 10% dintre tinerii cu aceeasi varsta din Grecia, Suedia si Norvegia au incercat canabis macar o data.

Explicatia pentru care canabisul este atat de raspandit in Regat ar putea fi pretul mic si faptul ca dintr-un drog de clasa B a fost „retrogradat” un timp la clasa C a stupefiantelor considerate mai putin periculoase. In prezent, canabisul a redevenit un drog de clasa B.

In plus, pedepsele pentru cei prinsi avand asupra lor un astfel de drog sunt mai putin drastice decat in trecut, cei mai multi scapand doar cu o amenda de 80 de lire sterline.
Conform raportului anual, canabisul este cel mai raspandit drog in Europa, existand in prezent 71 de milioane de consumatori cu varste intre 15 si 64 de ani.

 1. 21/02/2009 la 2:11 pm

  30% din consumatorii de weed din Amsterdam il reprezinta turistii britanici, carora le este suficent o ora de zburat cu avionul in ”patria weedului” unde isi petrec weekendurile.

 2. 21/02/2009 la 7:31 pm

  avand in vedere ca stai in amsterdam nu te pot contrazice 🙂 ii vezi mai bine pe cei de acolo dar in vara o sa fie cu un roman mai mult :d
  ps: o sa am nevoie de recomandari
  pss: recomandari pt locuri de vizitat nu altceva 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: