Prima pagină > Monden, news, Sanatate > A inceput cruciada antifumat

A inceput cruciada antifumat

Spatiile pentru fumat din locurile publice trebuie sa fie delimitate si asigurate cu ventilatie de la 1 ianuarie. Timp de doua saptamâni, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor face un control la nivel national pentru a verifica daca sunt respectate prevederile ordonantei Guvernului pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Ordonanta de urgenta prevede ca, in spatiile publice inchise, fumatul va fi permis numai in incaperi exclusiv dedicate acestui scop, ventilate si care sa nu fie spatiu de tranzit sau de acces. De la 1 ianuarie, in restaurante si in baruri, spatiile pentru fumat trebuie sa reprezinte maximum 50 la suta din suprafata spatiului alocat clientilor si trebuie sa se asigure ventilarea si izolarea lor de spatiile pentru nefumatori.

Aceeasi ordonanta prevede ca este interzisa publicitatea la produsele din tutun in presa scrisa si in orice alte publicatii si materiale tiparite, in salile de spectacol, cinematografe sau alte tipuri de sali de proiectie a materialelor vizuale destinate publicului. Este interzisa, de asemenea, publicitatea realizata prin intermediul mesajelor inscriptionate pe suprafetele interioare si exterioare ale mijloacelor de transport in comun. Nerespectarea prevederilor privind publi-citatea produselor din tutun se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 10.000 la 50.000 de lei.

 1. 05/01/2009 la 6:44 pm

  😀 ar trebui o tigara sa coste 1000 euro atunci nu ar mai fi razboi antifumat 😀
  of inconstienti oameni fumatori astia

 2. Moniq
  06/01/2009 la 1:21 pm

  greu de crezut ca in Romania se va putea respecta aceasta regula

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: