Prima pagină > Sport, wrestling > Despre Edge

Despre Edge

Despre Edge WWE superstar.

Adam Joseph Copeland (n. 30 octombrie 1973) este un wrestler canadian cunoscut in ring sub numele de Edge. in prezent activeaza in divizia SmackDown! a World Wrestling Entertainment (WWE).
Copeland s-a remarcat in wrestling facand echipa cu bunul sau prieten din realitate Christian. Este un wrestler cu un palmares impresionant, reusind sa castige in WWE 12 titluri de campion pe echipe.

Cariera
Edge este un wrestler profesionist care a debutat in pro-wrestling in anul 1992 iar in WWE in anul 1998. in anul 1999 Edge si Christian au format echipa, la care s-a mai alaturat si managerul Gangrel formand o factiune care avea sa se numeasca The Brood. Dupa ce Gangrel i-a inselat pe cei doi, Edge & Christian au inceput un „feud” cu The Hardy Boyz facand meciuri extraordinare de tip Ladder.

La WrestleMania 2000 Edge & Christian au castigat titlul pe echipe intr-un Triangle Ladder Match de 5 stele impotriva celor de la The Dudley Boyz & The Hardy Boyz. Cei doi au devenit „heel” si au castigat la SummerSlam 2000 & WrestleMania X-Seven impotriva celor de la The Hardy Boyz & The Dudley Boyz intr-un Triangle TLC Match – meciuri de 5 stele. in 2001 Edge a castigat King Of The Ring 2001. Datorita castigarii acestui turneu a rupt alianta cu Christian si cei doi au inceput un feud pentru titlul intercontinental pe care Edge l-a castigat. La Survivor Series 2001 Edge era campion WCW United States, a recastigat titlul intercontinental si a unificat cele doua centuri. Edge apoi avea sa devina „face” si sa piarda titlul intercontinental in fata lui William Regal, iar la WrestleMania X8 in orasul sau Toronto l-a invins pe Booker T.

in 2002 Edge a fost transferat in SmackDown in urma unui „draft” si a inceput un feud cu Kurt Angle, invingandu-l in cele din urma la Judgemnt Day 2002 intr-un hair vs. hair match, de atunci Kurt Angle ramanand chel. Edge la fiecare intrare in ring a lui Kurt Angle striga „you suck”, de aceea si fanii il strigau la fel deoarece era un luptator chel. Apoi a format echipa cu Rey Mysterio si au castigat titlul pe echipe. A format echipa si cu legenda Hulk Hogan castigand din nou titlul pe echipe.

In anul 2003 Edge, chinuit de accidentari, nu a luptat, revenind in 2004 in RAW alaturi de Chris Benoit si castigand titlul pe echipe.

La Vengeance 2004 Edge a castigat titlul intercontinental invingandu-l pe Randy Orton. Edge devine heel dupa ce a inceput sa-si apere „murdar” centura in fata lui Chris Jericho. Edge avea sa se accidenteze din nou pentru o scurta perioada, dupa care a revenit cu un gimmick de heel nebun care era obsedat pentru titlul World Heavyweight. Edge avea sa primeasca sansa la acest titlu dar a pierdut la New Year’s Revolution 2005 intr-un Elimination Chamber Match. La Royal Rumble 2005 Edge l-a invins pe Shawn Michaels iar dupa o luna la WrestleMania 21 Edge a castigat primul Money In The Bank Ladder Match asigurand o sansa la titlul suprem. in anul 2005 a avut un serios conflict cu prietenul sau Matt Hardy nu numai in ringul de wrestling dar si in afara lui pentru Lita. Aceasta l-a parasit pe Matt Hardy si a devenit prietena lui Edge, un prilej bun pentru WWE de a transforma acest scandal intr-un storyline.

Edge l-a invins pe Matt Hardy la SummerSlam 2005, intr-un RAW au terminat meciul Street Fight non-contest, la Unforgiven 2005 Steel Cage Match Matt Hardy a castigat, iar in octombrie la The Homecoming Show Edge l-a invins pe Matt Hardy intr-un ladder match obligandu-l pe Matt Hardy sa plece din RAW. La New Year’s Revolution 2006 l-a invins pe Cena pentru titlul WWE. Iar urmatoarea seara la RAW Edge a adoptat un nou gimmick „The Rated R Superstar”. in 2006 avea sa aiba un feud lung cu John Cena pentru titlul WWE, in cele din urma pierzand la Unforgiven 2006 intr-un TLC Match.

Edge avea sa mai piarda inca o data cu Cena intr-un episod din RAW pentru titlul WWE Steel Cage Match. Pe 9 octombrie Edge & Randy Orton au format echipa Rated RKO ce avea sa aiba conflict cu DX. Cei doi lei tineri Edge & Randy Orton aveau sa castige si titlul pe echipe, la Cyber Sunday invingandu-i pe HBK & Triple H (unde arbitru special a fost Eric Bischoff), iar la New Year’s Revolution terminandu-se no-contest.

Rated RKO a inceput sa se desparta iar la WrestleMania 23 Edge a pierdut sansa de a fi pentru a doua oara Mr. Money In The Bank. La Backlash 2007 Edge a luptat in main-eventul pentru titlul WWE la care mai participa campionul John Cena, Shawn Michaels & Randy Orton. El insa a fost invins si se pare ca va porni un feud cu Randy Orton sau Shawn Michaels. La urmatorul RAW l-a invins pe Randy Orton intr-unul dintre cele mai frumoase meciuri ale anului. Edge a castigat titlul World Heavyweight la SmackDown pe 8 mai dupa ce l-a atacat pe The Undertaker la finalul meciului dintre el si Batista. Edge a obtinut sansa la titlul World Heavyweight deoarece pe 7 mai l-a invins pe Ken Kennedy si i-a luat geanta cu contractul in care scrie ca poate provoca unul dintre campionii supremi. Apoi i-a luat titlul lui The Undertaker si a ajuns campion World Heavyweight.

Dupa revenirea sa , superstarul necenzurat s-a deghizat in cameraman si a reusit sa-l impiedice pe The Undertaker sa castige titlul mondial . La Armaggedon , a fost un Triple Threat pe care Edge l-a castigat cu ajutorul fratilor Major (noile clone ale sale).A sosit timpul de Wrestlemania 24 acolo unde Undertaker a castigat meciul prin Gogo-Plata si i-a luat titlul si si-a dus recordul mai departe.Acum titlul World Heavyweigt fiind vacant din cauza noii iubite a lui Edge , Vickie Guererro care i-a luat titlul mondial fenomenului , iar acum razboiul fiind in plina desfasurare intre cei doi.

  1. 05/09/2009 la 6:57 pm

    imi place edge

  2. Legend killer
    05/09/2009 la 11:58 pm

    Edge este fff bun imi place mult dar nu la fel kum imi plake randy orton. Imi placea echipa p kare o formau impreuna, erau grozavi.

  1. 17/12/2008 la 10:44 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: