Prima pagină > news > Cel mai subtire LCD din lume

Cel mai subtire LCD din lume

Eugen Onac se afla in spatele prototipului dezvoltat de Philips, ale carui dimensiuni revolutioneaza industria: la o diagonala de 81 de centimetri, ecranul are doar 8 milimetri grosime si o greutate de 5 kilograme.
Recordul atins de compania olandeza Philips, tradus deocamdata printr-un prototip, a fost „omologat“ in cadrul Targului IFA, desfasurat la Berlin in luna septembrie. Anteriorul recordman in materie de subtirime era un LCD de la Sony, de 9,9 milimetri, lansat la sfarsitul lunii august.

Diferenta facuta de Philips e la nivelul de iluminare. „Ecranele normale LCD au o parte de backlight, care are o grosime de 20-30 de milimetri. Noi am reusit sa o facem de 20 de ori mai subtire, ajungand la un milimetru. Am folosit un ghid de lumina, care este un material din plastic transparent care conduce lumina. Avem 30 de leduri in partea de jos a ecranului si alte 30 in partea de sus. Acestea injecteaza lumina in ghidul de lumina, care o imprastie apoi pe toata suprafata ecranului intr-un mod uniform“, detaliaza romanul. Cea mai mare provocare pentru echipa lui Onac a fost legata de punctul in care se cupleaza lumina in ghidul de lumina, „pentru ca ghidul, fiind de doar un milimetru, e foarte dificil sa faci cuplarea intr-un mod eficient fara a pierde multa lumina“.

Categorii:news Etichete:, , , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: