Prima pagină > news > Dambovita Center din Capitala nu respecta recomandarile arhitectilor

Dambovita Center din Capitala nu respecta recomandarile arhitectilor

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numita de primarul Sorin Oprescu, a aprobat proiectul Dambovita Center, desi investitorii nu au tinut cont de recomandarile vechii comisii, din „era” Videanu, sustine presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, Mircea Ochinciuc.
Reprezentantii Ordinului Arhitectilor afirma ca nu s-a respectat nici cerinta de realizare a unui spatiu de agrement in zona dinspre malul Dambovitei. Arhitectii bucuresteni sunt nemultumiti si de inaltimea excesiva a celor trei cladiri de birouri – 135 metri.
Vechea comisie de urbanism si fostul arhitect sef al Capitalei, Adrian Bold, au respins proiectul Dambovita Center, reprosand lipsa unui concurs de solutii arhitecturale pentru acesta si nexecutarea unui plan urbanistic zonal, care sa reglementeze ce si cum se poate construi in acea zona.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati, in mai multe etape. Mai intai, vor fi realizate, pe 39.500 de metri patrati, spatii rezidentiale si de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri patrati, hotel si casino, toate pe 40.000 de metri patrati, iar in final un supermarket, pe o suprafata 28.000 metri patrati, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.
Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.
Sursa: Wall Street

  1. 03/12/2008 la 5:53 pm

    cred ca nici macar 20% din contructiile recente nu intrunesc aprobarile arihitectilor dar cui pasa??? Mafia asigurarilor trebuie sa traiasca bine….

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: