Prima pagină > afaceri, Sport > Paszkany si CFR Cluj

Paszkany si CFR Cluj

Champions League 22.10.2008 : Bordeaux – CFR Cluj ora 21:45 pe PRO TV

Pentru fani, CFR Cluj este echipa care anul acesta a castigat totul in fotbalul romanesc. Pentru business, este un fost start-up al carui actionar majoritar, investitorul imobiliar Arpad Paszkany, se poate gandi ca in trei-patru ani va intra pe break even.

In mod evident, parcursul CFR Cluj din ultimii sase ani – in 2001, clubul era pe locul al saptelea in divizia C, iar anul acesta a castigat si campionatul, si cupa – este o performanta unica in fotbalul romanesc. Si, in acelasi timp, o premisa solida pentru inca un business sanatos in portofoliul omului de afaceri clujean Arpad Paszkany. Nu insa si suficienta.

Calificarea de anul acesta in Liga Campionilor – CFR Cluj a castigat, la inceputul lunii, campionatul intern – va aduce 10,5 mil. euro in conturile clubului, suma care reprezinta 45% din investitiile pe care Paszkany le-a facut din momentul preluarii (februarie 2002) si pana la sfarsitul anului trecut. Incurajator. Dar asta nu inseamna deloc ca CFR Cluj a depasit deja, in termeni de business, momentul critic.

Pentru a mentine performantele – si deci pentru a crea fundamentul unui break even peste 3-4 ani –, Paszkany si ceilalti actionari (pe langa cele 70% ale lui Paszkany la club mai detin actiuni EnergoBit, Constructii Transilvania, Asociatia Sportiva, Consiliul Local si alte cateva firme) vor accelera, in mod cert, ritmul investitiilor. Dovada stau cifrele pe care presedintele Iuliu Muresan le-a avansat in interviul cu MONEY EXPRESS desfasurat la Cluj la cateva zile dupa castigarea campionatului.

‘Eu m-as multumi ca echipa sa ajunga sa se autofinanteze’-a declarat Arpad Paszkany, actionar majoritar CFR Cluj.

  1. 21/04/2011 la 12:56 am

    Si eu vreau sa imi construiesc o casa de lemn si acum ma documentez peste tot despre ele.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: