Prima pagină > news > Numerele de telefonie fixa se schimba de astazi

Numerele de telefonie fixa se schimba de astazi

De astazi, vom putea vorbi de pe telefoanele fixe numai folosind si prefixul. Trebuie format, deci, numarul intreg national de zece cifre, adica prefix plus numar local, pentru toate apelurile locale sau nationale. Noua regula nu este valabila pentru numarul unic pentru apeluri de urgenta, 112 si nici pentru numerele de telefonie mobila care isi vor pastra formatul actual.
Autoritatea Nationala pentru Comunicatii sustine ca este modificat si formatul numerelor scurte, iar acum este o diferenta clara intre numerele pentru servicii de interes public la nivel national si numerele prin care se furnizeaza servicii de interes general la nivel local. Primele sunt formate acum din patru cifre prin adaugarea cifrei 1 inaintea numarului vechi, iar cele din urma primesc prefixul judetean. inchiderea Planului National de Numerotatie este o cerinta europeana la care România trebuia sa se alinieze.
Reprezentantii ANC sustin ca prin inchiderea planului si uniformizarea numerelor de telefon a mai fost eliminata o bariera din calea liberei concurente de pe piata de comunicatii electronice.

Categorii:news Etichete:, , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: