Prima pagină > Bune si rele in Bucuresti, news > Lucrari cu viteza melcului la pasajul de la Universitate

Lucrari cu viteza melcului la pasajul de la Universitate

Modernizarea pasajului de la Universitate a inceput la jumatatea lunii martie si a intrat in stand-by la sfarsitul lunii mai, din cauza campaniei electorale. Lucrarile au fost reluate in 15 august, iar termenul de finalizare expira pe 14 decembrie. Primaria Capitalei a inceput reabilitarea pasajului dupa ce a redevenit proprietara, in urma unui proces castigat in fata firmei Di Apollo, societate care, in urma cu zece ani, obtinuse dreptul de a administra spatiile din interiorul pasajului. Pentru moment, nu este pusa decat gresia care orneaza peretii pasajului. In afara de mirosul greu care persista din cauza apei de ploaie adunata in gropile din subteran, pasajul a strans gunoaie, praf si moloz. Aurolacii se adapostesc acolo fara griji, iar scarile sunt un real pericol pentru gleznele bucurestenilor.

Deadline-ul lui Oprescu a expirat
Dupa ce a ajuns primar general, Sorin Oprescu a promis ca se va ocupa si de aceasta lucrare si ca va vizita pasajul o data pe saptamana. In urma cu trei luni, edilul-sef declara: „Pasajul de la Universitate va fi gata peste doua luni si jumatate”.
„Am avut curiozitatea sa cobor in Pasajul Universitatii, dar nu am putut merge, pentru ca erau gunoaie ca la marginea Capitalei”, a declarat Sorin Oprescu la vizita din luna august.
Pe timpul lucrarilor, indiferent cat vor dura, statia de metrou si accesul pietonilor in zona raman deschise. Muncitorii vor reface scarile rulante, canalizarea si sistemele de ventilatie, investitia fiind de peste
6 milioane de euro.
Pasajul va fi dotat si cu instalatii de supraveghere si ventilatie, dar si cu rampe destinate persoanelor cu
dizabilitati.
El va fi iluminat ziua si noaptea, iar peretii si pardoseala vor fi din granit si marmura. Aceasta este prima interventie de reabilitare totala a pasajului de la Universitate.
Singura imbunatatie este marmura de pe pereti. via compact

 1. Moniq
  07/10/2008 la 12:34 pm

  nu inteleg de ce te mai mira, sau de ce ar trebui sa ne mire asa ceva din moment ce in romania se promite totul in campanie ca sa prinda voturi, mpentru ca dupa aceea sa nu se mai faca nimic, absolut nimic.

 2. 07/10/2008 la 12:39 pm

  Nu e nici frumos nici legal sa preiei un articol scris de altcineva. Articolul de mai sus a aparut in Compact / 07.10.2008 si a fost scris de Alexandra Dutulescu.

 3. 07/10/2008 la 12:47 pm

  @heinrich : nu stiu daca ai observat dar la sfarsitul articolului scrie de unde este (vezi via compact, este linkul catre articol)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: