Prima pagină > news, Politica > Nicolae al II-lea a fost reabilitat

Nicolae al II-lea a fost reabilitat

Ultimul tar al Rusiei, Nicolae al II-lea, a fost reabilitat. Curtea Suprema de la Moscova a facut publica o decizie conform careia tarul Nicolae al II-lea si membrii familiei regale, care au fost executati in iulie 1918 de bolsevici, vor fi reabilitati si declarati victime ale represiunii politice, scrie BBC.
Reabilitarea a fost demult ceruta de catre descendentii tarului, dar a fost refuzata in repetate randuri in tribunalele mai mici care au clasificat executiile familiei regale ca simple crime ale revolutiei.
Procurorii rusi care s-au ocupat de caz de-a lungul timpului sustin ca executia a fost de fapt o crima premeditata, nemotivata politic si din acest motiv refuza sa reabiliteze numele ‘patat’ al ultimului reprezentant al celebrei dinastii Romanov care s-a aflat la conducerea tarii, informeaza AP.
In anul 2000, Biserica Ortodoxa Rusa, bucurandu-se de o renastere post-sovietica, a decis canonizarea lui Nicolae al II-lea, a tarinei Aleksandra si a celor cinci copii ai acestora.

Tarul Nicolae II, imparateasa Aleksandra, tareviciul Aleksei si surorile sale Olga, Tatiana, Maria si Anastasia Romano au fost impuscati de catre revolutionarii bolsevici in iulie 1918. Tarul Nicolae al II-lea a fost privit ca un tiran de regimul Sovietic, deoarece intruchipa tot ceea ce revolutia din 1917 a incercat sa inlature.

Sursa: hotnews.ro

Nu rata: Rusia de azi intre trecut si prezent.

Categorii:news, Politica Etichete:, , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: