Prima pagină > news > Dacia D33

Dacia D33

Pe forumul Daciaclub au fost prezentate primele si singurele poze cu un prototip foarte interesant pregatit de cei de la Dacia. In 1997 oficialii romani au comandat la designerii italieni de la Idea Torino o masina de dimensiuni compacte, cu 4 usi, capabila sa acomodeze 5 oameni. Aceasta avea sa fie vanduta la un pret de 5000 de dolari si urma sa inlocuiasca modelul Nova.

Dupa cum se poate vedea si in poze, designul era unul foarte modern pentru acele vremuri, dar peste care a ajuns sa se puna praful chiar si la propriu. Asta pentru ca prototipul a fost uitat intr-un depozit dupa ce Renault a achizitionat Dacia. Ce s-a intamplat după aceea stim cu totii … au aparut numai masini de toata jena, care mai decare mai proaste si mai scumpe.

Categorii:news Etichete:, , , , ,
 1. Paul
  20/01/2009 la 4:11 pm

  Pai, stiu ca are un design interesant pentru ca e facut in afara, la italieni unde designerii erau „pe val”cum s-ar spune. Faza e ce motorizare a avut? Motor de nova cumva sau o versiune imbunatatita a acestuia? A avut probleme tehnice si s-au putut rezolva aceste probleme? Si mai se pune problema daca proiectul a fost abandonat inainte sa vina Renault sau dupa.

 2. 01/07/2009 la 9:50 pm

  prototipurile sunt inmatriculate ? dar mai ales de ce are numere straine ? din alte surse aflam ca masina se afla depozitata undeva intr-un hangar in Romania.. unde anume, nu se stie. lipsa datelor atunci cand se lanseaza un zvon de genul Dacia D33, face pereche buna cu falsitatea, de fapt o indica. in privinta numarului masinii, NB – 033 51, mai exact : New Brunswick – 033 51. in fotografie se observa si o camioneta dupa tiparul american, deci… Canada, America… suntem pe aproape.. chestiunea autenticitatii ar putea fi lamurita definitiv prin confirmarea-negarea unui oficial de la Dacia din perioada respectiva, anul prototipului, 1997.

 3. 01/07/2009 la 9:55 pm

  Faptul ca scrie Dacia in spate, n-ar trebui sa insemne nimic.. n-am vazut atatea rable Dacia cu sigle BMW, Peugeot, Mercedes etc.

 4. Andrei
  30/10/2009 la 7:34 pm

  De fapt, acest model, chiar a existat, dar nu a fost produs deoarece se presupune ca dupa cumpararea de catre Renault, acestia nu au dorit modelul, nefiind in standardele lor. La fel cum sa intamplat si cu Dacia 500 care la noi na avut succes , dar la rusi da.[Lada] Deci foarte posibil sa fie, foarte posibil sa nu fie adevarat , pentru ca sunt prea putine informatii despre acest model. 😀

 5. Robert
  16/01/2010 la 3:12 pm

  Ba lord-of-pain, esti cam retard rau, auzi la el ma New Brunswik =)) ba ratatule, alea sunt placute de Italia, mai informeaza-te, wikipedia etc, vezi modelul, de placutze, daca tu zici ca ala e de USA sau Canada, inseamna ca esti prost informat, chiar esti pe langa discutie… Ai vazut tu placutze fara desenul statului in care este inmatriculata sau forma asta subtire si dreptunghiulara decat cea patrata a americanilor si canadienilor?

 6. Eduard
  08/03/2014 la 2:48 pm

  Intr-un articol se spunea ca ar fi avut un motor pe motorina de origine Fiat de 2 litri si ar mai fi avut si aer conditionat. Iar unele elemente precum farurile si stopurile ar fi „imitate”, nu fabricate

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: