Prima pagină > Diverse, Unde mergem ? > Ce poti face in Londra fara un penny in buzunar ?

Ce poti face in Londra fara un penny in buzunar ?

Cea mai scumpa capitala europeana este destinatia ideala pentru o vacanta pestrita, picturala. Dar ce faci daca ai vointa, dar nu si puterea de a te rasfata la Londra?
Inventivi si gentili ca intotdeauna, constienti de eticheta “priveste (Londra), dar nu atinge”, britanicii de la The Guardian vin in ajutor cu idei salvatoare pentru Londra gratis:

1. Casti ochii si gura (slava domnului, nu si punga) la intrecerea tobosarilor – carevasazica platesti doar cu “praful de pe tobe”
Poti asculta cei mai talentati tobosari locali, cu o saptamana inainte de inceperea Carnavalului Nothing Hill (sfarsitul lui august), in cel mai popular cartier londonez.

2. Te imprietenesti cu artistii refugiati, in South Bank

in fiecarea an, din iunie pana la sfarsitul lui septembrie, Coin Street Community Builders gazduieste un festival-maraton, in apropierea Turnului Oxo, de pe South Bank. Aici muzica, gastronomia si sportul interfereaza, indemnandu-te la viata. Evenimentul dedica o zi artistilor refugiati (scriitori, dansatori, muzicieni), in cadrul Saptamanii Refugiatilor.

3. Razi (daca poti) de umorul britanic – cei mai buni actori de comedie (Frank Skinner, Al Murray, Steve Coogan) se intrec in bancuri si scamatorii.

4. Tricotezi si palavragesti (ca tot se poarta si prin talkshow-urile autohtone) in stil londonez – la I Knit Club, un grup de englezi petrecareti orghanizeaza in fiecare seara de miercuri si joi, incepand cu ora 18, un soi de sezatoare englezeasca. Esti binevenit, chiar daca ti s-au incurcat andrelele. Adresa este: I Knit Shop, 106 Lower Marsh, SE1 (iknit.org.uk).

5. Iei o lectie de oratorie din tribunal, judecatorie

Majoritatea tribunalelor Old Bailey sunt deschise publicului larg. Asculta, dar mai ales priveste: arhitectura, designul sunt deosebite.

6. Asculti concerte live in magazinul Muzica, versiunea londoneza
Daca ti-a pus Dumnezeu mana in cap, poti sa-i vezi pe Radiohead live si gratis in magazinele Pure Groove recors sau Rough Trade East. Multe formatii britanice consacrate – sau pe cale de a se afirma – te asteapta la music shop-ul din colt.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 28/09/2008 la 12:13 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: