Prima pagină > news > Tehnologie, creativitate, copyright si viitorul viitorului

Tehnologie, creativitate, copyright si viitorul viitorului

Cam asta este titlul noii carti ale lui Cory DoctorowContent: Selected Essays on Technology, Creativity, Copyright, and the Future of the Future Cory e un blogger, jurnalist si scriitor de SF, mai cunoscut poate ca editor al boingboing
Cartea e licentiata prin Licenta Creative Commons BY-NC-SA si deci poate fi descarcata sau cumparata de pe site-ul mai sus mentionat.

In acelasi trend, dar dintr-o alta directie va recomand si scrierile prof. James Boyle de la Duke si in special articolele din Financial Times.

Si pentru ca suntem pe tarimul dreptul de autor, sa notam o decizie interesanta din Danemarca in care doua doamne care au fost date in judecata si li s-au cerut despagubiri de peste 20 000 de euro pentru ca au downloadat ilegal niste muzica prin sisteme p2p. Numai ca doamnele au zis ca ele folosesc o retea WiFi, iar altcineva le-a folosit reteaua, fara cunostiinta lor. Instanta daneza le-a dat dreptate, explicind baietilor de la Grupul Anti-piraterie ca trebuie sa demonstreze exact care a fost persoana care le-a copiat muzica si nu sa le dea un IP, care nu indentifica persoana. Deci doamnele au fost achitate.
Si mai interesant e faptul ca nu e prima de acest gen – in Iulie anul asta o instanta din Frankfurt a luat o decizie similara pentru o retea Wifi deschisa.

Morala : Mai bine lasi reteaua Wifi deschisa oricui P

Si dupa ce baietii de la Metallica au trecut prin Romania si le-a venit mintea la cap, au inteles ca nu are rost sa se lupte cu “pirateria“, asa ca au schimbat foaia.

Asa ca acum au propriul canal pe YouTube – MetallicaTV.

Categorii:news Etichete:, , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: