Prima pagină > Bune si rele in Bucuresti > Primaria Sectorului 2 ridica autovehiculele stationate ilegal

Primaria Sectorului 2 ridica autovehiculele stationate ilegal

Pai inainte sa le ridice poate se gandeau si ei sa faca ceva locuri de parcare, acum ce-o sa fac ? imi parchez masina pe bloc ca sa nu ma trezesc a doua zi cu ea ridicata si plimbata la dracu-n praznic, tocmai in Afumati (pt sectorul 2 si 3), ba mai mult de atat trebuie sa platesc si o caruta de bani pt ca ai nostri porci politicieni, intai au inventat amenzile si abea acum se apuca de locuri de parcare….

Pentru ca am cautat ceva timp pe net pana am gasit aceste date simt nevoie sa le dau „share” desi sper sa nu aveti nevoie de ele:

Având în vedere numeroasele încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi creşterea numărului de accidente, la solicitarea Poliţiei Rutiere a Municipiului Bucureşti, Consiliul Local al Sectorului 2 a stabilit ridicarea autovehiculelor staţionate ilegal în sectorul 2.
Această măsură vizează sancţionarea, în special, a celor care dau dovadă de indisciplină în trafic şi care staţionează în dispreţul legii şi al bunului simţ în diferite locuri interzise punând în mare dificultate traficul rutier din Capitală şi aşa foarte aglomerat datorită numărului mare de autovehicule.
Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, primarul Neculai Onţanu derulează un amplu program de înfiinţare şi amenajare a parcărilor de reşedinţă în ansamblurile de blocuri. Anul trecut au fost înfiinţate numai puţin de 4000 de locuri noi de parcare, iar pentru anul în curs sunt în derulare alte 6.000 de locuri noi care vor fi oferite spre închiriere bucureştenilor.
Alte 500 de locuri ”în spic” s-au amenajat pe marile artere de circulaţie prin măsurile întreprinse pentru suplimentarea locurilor de parcare din sectorul 2.
Totuşi, asistăm, zi de zi, la o serie de acte de sfidare prin care o serie de conducători auto din comoditate, refuză să meargă pe jos şi staţionează în locuri interzise, deşi găsesc locuri libere câţiva metri mai la distanţă.
Echipe mixte ale Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 şi autovehicule cu platforme de ridicat ale S.C. Supercom S.A. vor patrula pe toate străzile pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă legislaţia rutieră şi parchează în zone interzise punând în dificultate fluenţa traficului rutier.
Pentru faptele comise, conducătorii auto vor fi sancţionaţi cu trei puncte, vor primi o amendă de 200 de lei şi vor trebui să plătească cel puţin 440 de lei, cheltuieli ce reprezintă contravaloarea operaţiunilor de ridicare, transportare şi depozitare a autovehiculului.
Acţiunea de fluidizare a traficului are la bază Hotărârea numărul 107 / 16.08.2007 a Consiliului Local a Sectorului 2, privind reglementarea activităţii de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumului public din sectorul 2 şi care constituie un obstacol pentru circulaţia publică.
Părţile implicate sunt:

* Primăria Sectorului 2,
* Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei,
* Poliţia Comunitară a Primăriei Sectorului 2,
* S.C. Supercom S.A.

Toate vehiculele staţionate neregulamentar din sectorul 2 vor fi ridicate şi depozitate sub pază la sediul S.C. Supercom S.A. din comuna Afumaţi, Strada Fabricii numărul 2, judeţul Ilfov.
Persoanele care cunosc că şi-au staţionat vehiculele în zonele interzise şi care le-au fost ridicate de către S.C. Supercom S.A., pot obţine informaţii despre modul de recuperare al vehiculului la numerele de telefon: 021/9671 ce aparţine S.C. Supercom S.A. sau la numărul unic de urgenţe 112.
Tarifele percepute pentru aceste operaţiuni de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar sunt:

* Ridicarea vehiculului – 130 lei,
* Transportarea vehiculului – 130 lei,
* Depozitarea vehiculului – / 24 de ore – 180 lei.

Tariful de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu momentul depozitării, nefracţionat.
Edilul sectorului 2 a hotărât ca în primele trei zile (28,29,30 iulie a.c.) ridicarea maşinilor, transportul şi depozitarea lor să se facă gratuit, proprietarii autovehiculelor ridicate urmând să suporte doar sancţiunea aplicată de agenţii Poliţiei Rutiere pentru staţionarea în loc interzis.
Programul de achitare a acestor tarife, precum şi cel de recuperare a vehiculelor ridicate care erau staţionate neregulamentar, este cuprins zilnic între orele: 08.00 – 22.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Pentru recuperarea vehiculului de la S.C. Supercom S.A. trebuie plătită contravaloarea operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare de către proprietarul de drept al acestuia. Dovada proprietăţii asupra vehiculului se face pe baza certificatului de înmatriculare şi a cărţii de identitate. În cazul în care actele sunt rămase în vehiculul aflat deja în parcul auto, un reprezentant al S.C. Supercom S.A. îl va însoţi pe proprietarul până la acesta pentru recuperarea lor în vederea dovedirii proprietăţii.

Cu precădere vor fi ridicate vehiculele staţionate în următoarele situaţii:

* Cele staţionate în intersecţiile rutiere,
* Cele staţionate pe trecerile de pietoni,
* Cele staţionate pe zonele verzi,
* Cele parcate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ: creşe, grădiniţe, şcoli generale, grupuri şcolare industriale, şcoli de muzică, licee etc, dacă blochează accesele sau pun în pericol siguranţa elevilor,
* În dreptul staţiilor de salvare, a unităţilor medicale, policlinici, spitale,
* Cele care fac obiectul târgurilor auto ilegale organizate ad – hoc pe domeniul public,
* În dreptul hidranţilor de apă pentru pompieri, precum şi pe reţelele de distribuţie a gazelor şi cele de apă, a gurilor de evacuare a apelor pluviale,
* Cele folosite ilegal pentru încheierea de asigurări auto,
* În dreptul staţiilor mijloacelor de transport în comun, respectiv tramvaie, troleibuze şi autobuze, precum şi pe liniile de tramvai şi pe traseul troleibuzelor,
* Pe arterele de circulaţie aflate în reabilitare sau modernizare, dacă se incomodează lucrările,
* În rampe, pante şi pe poduri.

Modul de acţionarea a ridicării autovehiculelor
Ca sistem operativ de lucru pentru punerea în aplicare a măsurilor de descongestionare a circulaţiei autovehiculelor s-a stabilit ca patrulele Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 să semnaleze, de urgenţă, echipajelor Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei şi S.C. Supercom S.A. toate cazurile de încălcare a prevederilor legale privind staţionarea vehiculelor pe drumurile publice.
La faţa locului se va deplasa un poliţist de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei care va dispune ridicarea vehiculului pentru eliberarea căilor rutiere şi fluidizarea traficului. Angajaţii S.C. Supercom S.A. vor încheia un proces verbal de custodie pentru bunul preluat şi vor efectua un număr de cinci poze digitale cu starea în care se află vehiculul, înainte de ridicarea sa. Operaţiunile de ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor se pot realiza numai pe baza Dispoziţiei scrise de ridicare, întocmită de către poliţistul de la circulaţie.
După întocmirea Dispoziţiei scrise de ridicare, se va completa o Notă de constatare de către reprezentantul S.C. Supercom S.A. care va cuprinde obligatoriu, marca, modelul, culoarea şi numărul de înmatriculare al vehiculului, locul şi starea fizică a acestuia. Nota de constatare va fi înseriată pe hârtie autocopiantă, de culori diferite şi se va întocmi în 3 exemplare. Originalul va rămâne la reprezentantul S.C. Supercom S.A., iar celelalte două se vor înmâna poliţistului de la circulaţie şi celui comunitar al sectorului 2.
Perioada maximă de depozitare a vehiculului este de şase luni de zile de la ridicarea sa, iar în situaţia în care nu este revendicat în acest timp va fi somat proprietarul în vederea vânzării prin valorificare în conformitate cu dispoziţiile Legii numărul 462 / 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân.
S.C. Supercom S.A. răspunde în mod direct faţă de deţinătorii legali ai vehiculelor ridicate pentru eventualele daune produse acestora ca urmare a operaţiunilor defectuoase de ridicare, transport şi depozitare.

http://www.ps2.ro/Pagini/Stirea_zilei/04_Evenimente/2008/07/28/9.html

 1. georgica
  10/09/2008 la 5:09 pm

  Ma doare fix in pix ca nu exista parcari. Inainte sa iti iei masina nu te-ai gandit ca n-ai unde s-o parchezi si o lasi in mijlocul drumului incomodand pe altii?
  Da am masina si Nu nu parchez aiurea. Prefer sa merg 1KM pe jos pana ajung la bloc decat sa parchez aiurea.

 2. Gruia
  15/12/2008 la 1:01 pm

  Sa fim seriosi! Locuiesc pe str. Pastorului, chiar in spatele primului rand de blocuri de pe Bdul Lacul Tei… In fata blocului avem o parcare pentru 20 de masini (!!!!) iar din aceste locuri au ramas neconcesionate de catre ADP doar 2!!! Acum a mai venit si interdictia de a mai parca pe bulevard! As vrea sa-l vad pe domnul primar ca mai si face niste locuri de parcare nu doar concesioneaza si interzice! Cum este posibil sa concesionezi locuri de parcare acolo unde acestea sunt insuficiente? Daca blocurile in cauza ar fi fost proiectate din start conform normelor si ar avea nr. necesar de locuri de parcare as intelege concesionarea dar asa cum se intampla acum este doar nesimtire si dezinteres… Sunt nenumarate situatii cand locurile concesionate raman goale zile la rand pentru ca respectivul concesionar este plecat iar locatari ai blocului parcheaza masinile la 3 statii mai departe din cauza lipsei locurilor de parcare! Este normal??? Unde poti sa-ti parchezi masina, sa o iei acasa, in apartament? Asta am votat, asta avem!

 3. ovidiu
  29/12/2008 la 5:03 pm

  ontanu excrocul

 4. ovidiu
  29/12/2008 la 5:06 pm

  ontanu nu face parcari in shimb le da oamenilor amenzi in loc sa gaseasca o solutie

 5. alex
  06/02/2009 la 5:13 pm

  georgica, mama, sunt aproape de acord cu tine, dar….. exista starzi unde nu sunt probleme de circulatie (vezi Vergului) si cu toate astea se ridica masini.. si nu pentru binele tau, sau al celorlalti actori ai traficului. Eu cred ca esti un simplu frustrat care nu are masina. Eu o folosec in weekend sa ies pana la bunici si atat.. In timpul saptamanii o tin parcata, merg cu RATB… si METROREX fara sa-mi cada greu la stomac. Esti un angajat sau un beneficiar al SUPERCOMU-ului (sa dea Domnu sa muriti faliti si sa cada candelabrele peste voi, de lichele sociale!) asta e clar, esti pe toate forumurile cu acelasi text. Pace tie, dar numai pe timp de viata, arde-te-ar focu sa te arda pe tine si pe Ontanu!

 6. vax primaru'
  10/02/2009 la 3:52 pm

  alo nenea primaru … sa imi spuneti si mie va rog pe baza a ce criterii se stabilesc aceste tarife …de recuperare a autovehiculelor ?? si tin sa corectez articolul, suma ce trebuie platita cred ca se stabileste in functie de cum se scoala „cineva” de dimineata deoarece eu am fost nevoit sa platesc 523.60 RON … fara explicatii
  Celor care sunt incantati de aceasta actiune a primariei (vezi georgica, pe septembrie 10th, 2008 la 5:09 pm ) : bah frate …de obicei se ofera si o solutie alternativa la o problema daca nu o rezolvare directa …. si crede-ma, asta e hotie nu solutie, sa nu mai vorbesc de rezolvare. Daca tu crezi ca este de ajuns o hotarare prost gandita te rog sa imi spui ce te-ai face daca dom’ primar ar hotara ca de maine sa platesti o amenda/taxa pentru ca prin respiratie elimini dioxid de carbon si poluezi aerul sectorului in care locuiesti.

 7. gogu
  30/03/2009 la 8:51 pm

  tara de nesimtiti si hoti, asta am ajuns, sa recunoastem
  Da…si Georgica un pupincurist, un lingau ca multi romani sau ca cealalta mare parte frustrat/complexat!
  De ce nu incercam sa gandim corect ca o fiinta evoluata ce pretindem ca suntem? Daca e corect sa fie corect, nu smekerii si hotie!
  Cum sa parchezi legal daca nu ai unde? Si atunci cum sa penalizezi si ridici masina cuiva care nu i-ai creat loc? E hartuire, e un abuz, o ilegalitate si prosti sunt cei ce nu dau in judecata!!! Daca se strang multe procese si le si pierd or sa faca ceva, ca romaniji numai asa fac treaba, nu liberi…

 8. PS:
  30/03/2009 la 8:53 pm

  cineva spunea ca in campania de primar cei care ridica masinile au plusat gras, deci..nu-l mai votati pe Ontanu, chiar nu vedeti ca nu mai e ce era, si cu asta, si cu piate Obor, si parcuri, si multe altele?

 9. Loredana
  15/06/2009 la 3:14 pm

  mi-am permis sa pun aici un articol din ziarul Ziua, care spune adevarul pe fata:

  Ridicarile Ontanu-CiucleaEchipe mixte de politisti si muncitori ai SC Supercom SA au inceput sa ridice masinile din Sectorul 2, parcate neregulamentar * Opera¬tiunea nu aduce nici un profit primariei, dar baga sume imense de bani in buzunarele afaceristului Ilie Ciuclea

  In Sectorul 2 al Capitalei au inceput ridicarile masive de masini stationate neregulamentar. Cetatenii care isi lasa mai mult de cinci minute masina oprita intr-un loc semnalizat cu „oprirea interzisa” se trezesc ca aceasta le-a disparut. De la Politie, afla ca aceasta le-a fost ridicata de firma SC Supercom SA, a afaceristului Ilie Ciuclea, unul dintre sponsorii PSD si detinatorul mega-contractului de salubrizare a Sectorului 2. Si ca trebuie sa mearga intr-un loc din afara Capitalei, pentru a-si recupera masinile. Sumele pe care posesorii de auto ridicate sunt obligati sa le plateasca afaceristului Ciuclea sunt uriase: minim 500 RON, daca masina a fost imobilizata doar o zi, si cate 200 RON, in plus, pentru fiecare zi de intarziere. In lipsa locurilor de parcare, in conditiile unei Capitale extrem de aglomerate si fara solutii viabile de fluidizare a traficului, ridicarile auto devin un cosmar pentru locuitori. Sistemul, care baga mana in buzunarul cetateanului, a fost gandit inca din toamna lui 2007, dar a fost pus in practica abia dupa alegerile din luna iunie, pentru ca masurile impopulare contra cetatenilor din Sectorul 2 sa nu afecteze castigarea de catre Neculai Ontanu a unui nou mandat de primar. Daca amenda aplicata de politia rutiera, pentru stationarea interzisa este de doar 35 RON, platibili in 48 de ore, tarifele de ridicare, transport si depozitare depasesc cu mult salariul minim pe economie. Si pot fi calificate un furt pe fata, pentru ca neputinta achitarii acestor sume catre SC Supercom SA, duce la impo¬sibilitatea pentru proprietari a recuperarii masinii – bun personal. In plus, discrepanta uriasa dintre amenda aplicata de politia rutiera si cei minimum 500 RON platibili SC Supercom SA (aproape de 15 ori mai mult) poate fi considerata o dubla pedeapsa pentru aceeasi fapta, tratament interzis de normele europene. De asemenea, tariful de 200 RON/ ziua de depozitare pune posesorul unui autovehicul ridicat, care afla dupa cateva zile sau saptamani de ridicare, in fata obligarii la plata unei sume uriase, de care e foarte posibil sa nu dispuna. Din pacate pentru comunitatea Sectorului 2, imensele tarife nu revin Primariei, pentru a putea fi folosite in scopuri utilitare, ci exclusiv SC Supercom SA. Primaria incaseaza doar infima amenda de 35 de RON, aplicata de politia rutiera. Contractul Supercom SC Supercom SA a castigat licitatia pentru atribuirea contractului de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar, in toamna lui 2007, licitand de una singura. Minunea a fost posibila intrucat cealalta firma care a achizitionat caietul de sarcini – SC Yamit Rom SRL – s-a retras fara explicatii din competitie. Iar Primaria Sectorului 2 nu a reluat licitatia. Acesta este motivul pentru care tarifele pentru aceasta activitate au cote maximale. Conform caietului de sarcini, emis de primarul Neculai Ontanu, in august 2007, au fost stabilite urmatoarele tarife: 150 RON – costul ridicarii, 150 RON – costul transportului la locul special amenajat, 200 RON – taxa pentru fiecare zi de depozitare. De la Primaria Sectorului 2 am primit explicatia ca ridicarile auto se fac doar pe baza dispozitiilor „Brigazii Politiei Rutiere, singura institutie care este abilitata sa stabileasca savarsirea acestei contraventii”, iar amenzile date de agentii rutieri „sunt incasate de catre bugetul Primariei Sectorului 2”. Si ca in teren conlucreaza echipe mixte de politisti rutieri, politisti de la Politia Comunitara Sector 2 si angajatii lui Ciuclea, pentru identificarea si ridicarea vehiculelor oprite neregulamentar. Conform regulamentului stabilit de primarie, se considera stationare neregulamentara orice oprire voluntara in loc nepermis, „peste durata a cinci minute”. „Cele mai mici taxe din Bucuresti” Contactat de reporterii ZIUA, Ilie Ciuclea ne-a declarat: „Taxele pe care noi le percepem sunt cele mai mici din Bucuresti. Nu ridicam decat acele masini parcate rau-voitor pe spatii verzi sau care blocheaza circulatia. Persoanelor cu venituri mici li se fac reduceri de pana la 80 – 85%. Daca nu eram eu, erau alte firme care faceau acelasi lucru. Programul nu va dura mai mult de un an, pana cand se vor construi parcari, iar apoi, ca si in Occident, vor fi ridicate doar masinile celor care refuza sa foloseasca parcarile”. – Razvan SAVALIUC

  in urma acestui articol nu mai am nici un comentariu pentru ca randurile de mai sus spun totul. Din pacate, nu se poate face nimic in tara asta pana cand nu ne revoltam noi, cetatenii romani. Dar problema este ca nu se ridica nimeni sa se revolte pentru ca asa e obisnuit romanul, sa taca si sa inghita, iar un singur om care militeaza in fata primariei cu o pancarda in mana nu e suficient. Asa cum o tara intreaga a putut sa dea jos un dictator din fruntea statului roman acum 20 de ani, sunt sigura ca putem si noi, cei ce locuim in sectorul 2 sa il dam jos pe hotul ala de Ontanu.

 10. Loredana
  15/06/2009 la 3:17 pm

 11. INGINERUL
  17/11/2009 la 7:32 pm

  Praful si pulberea sa se aleaga de toti excrocii astia imputiti (primari, consilieri, deputati, senatori, ministrii, etc.)
  Cand oare vor fi si ei in slujba cetateanului si NU a ciolanului, comisionului, spagii, etc.?
  Acum 20 de ani am castigat dreptul la libera exprimare…dar vorbesti, urli si injuri degeaba… nu te asculta si nu intereseaza pe nimeni

 12. george trusculescu
  10/07/2010 la 6:38 am

  Locuiesc in Calea Giulesti la numarul 115 si vizavi de blocul meu (langa parcul Giulesti) se afla un teren, mai precis o fasie de teren lata de cam 6-7m, lunga de circa100m, care un timp a fost folosita drept garaje; dupa un timp, aceste garaje au fost demolate pentru unele reparatii la reteaua de termoficare.acum pe acest loc se depoziteaza tot felul de gunoaie menajere sau de alta natura. Am facut o sesizare la forurile in drept pentru salubrizarea acestei zone si amenajarea unor spatii de parcare in acest loc dar cei datori sa rezolve acest lucru au ramas surzi la acest semnal, desi locuri de parcare sunt cam putine in aceasta zona a cartierului.Ce solutii se pot aplica pentru ca cei in drept sa rezolve aceasta chestiune sa fie mai receptivi la cererile cetatenilor? Doresc sa primesc un raspuns la aceasta sesizare.

 1. 05/12/2013 la 12:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: