Prima pagină > Sport, wrestling > Categorii de wrestleri

Categorii de wrestleri

Wrestlerii pot fi impartiti in doua categorii, in functie de greutate : Cruiserweight si Heavyweight.

Categoria Cruiserweight, sau categoria usoara cuprinde wrestlerii cu o greutate sub 100 kg (220 lbs). in general, acestia sunt luptatori care utilizeaza manevre si tehnici ce se bazeaza pe agilitate.

Categoria Heavyweight, sau categoria grea, cuprinde wrestleri cu o greutate peste 100 kg (220 lbs). Acesti wrestleri utilizeaza frecvent tehnici ce se bazeaza mai mult pe forta fizica.

Wrestlerii pot fi atat de sex masculin cat si de sex feminin si se pot grupa in tag team-uri, adica echipe formate din doi wrestleri sau pot forma un stable, adica un grup de luptatori intre care exista o alianta.

Un wrestler care a reusit sa devina cat de cat cunoscut castiga in medie 200-250.000 de dolari pe an, in aceasta suma nefiind incluse cheltuielile de transport si alte posibile cheltuieli medicale. Wrestlerii de top au salarii ce pot ajunge la cateva milioane de dolari pe an, cu cheltuielile medicale si de transport platite de federatia de care apartin, care le poate oferi si alte privilegii. Wrestlerii care lucreaza pentru promotii mai mici sunt fortati sa apeleze si la o a doua slujba pentru a se intretine. In general, federatiile mici nu au contracte exclusive cu acestia si nu au o suma fixa prevazuta pentru salarii, platile fiind efectuate pentru fiecare prestatie in parte.

Alte articole pe aceasta tema: Ce este wrestlingul, Wrestlingul – Realitate sau fictiune

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: