Prima pagină > afaceri, news, Politica, Sanatate > Romania a legalizat marijuana medicinală

Romania a legalizat marijuana medicinală

Țara noastră a devenit a zecea din Uniunea Europeană care a legalizat marijuana medicinală.

Neurologii, oncologii și psihiatrii spun că această legalizare nu trebuie interpretată greșit. Anumite substanțe din marijuana au efect terapeutic și pot fi folosit în tratamentele pentru cancer, epilepsie și scleroză.

Cel mai cunoscut caz în care tratamentul cu marijuana la epilepsie a dat roade este cel al lui David, în SUA. Părinții copilului au încercat mai multe tratamente și văzând că niciunul nu are efect, au apelat la tratamentul cu marijuana. Numărul crizelor a scăzut drastic. Cazul a fost prezentat în emisiunea Weeds War de pe Discovery Channel.

Până acum, interdicția pentru posesie și uz acoperea toate formele de cannabis. Astăzi, Legile 143 și 339 privind regimul substanțelor stupefiante precizează ca fiind admiși anumiți derivați din marijuana în scop medical.

În Germania un medicament se află în stadiul trei de testare și este folosit pentru a ameliora durerile bolnavilor de cancer și a crizelor celor bolnavi de epilepsie.

În România, momentan, se vând suplimente alimentare, cum ar fi tincturi cu extract de cannabis care sunt aprobate de Ministerul Agriculturii.

 

Recomand : Un măcelar din SUA vinde carne de porc cu aromă de marijuana

  1. Dorinel
    13/10/2013 la 3:41 am

    Actualizati stirea asta ca sa nu cadeti in derizoriu si neseriozitate.
    Nu s-a legalizat inca nici o marijuana in medicina. Extrasul standardizat de canabis sub forma unui spary Sativex este permis a fi prescris in boli cronice cu dureri intense ca scleroza multipla si durerile neuropatice si numai in cazurile in care in care opioidele sunt contraindicate. Producatorul sprayului inca nu a solicitat aprobarea de intrare pe piata farmaceutica din Romania . Au mai incercat unii ,,prieteni”ai nostri sa ne convinga sa prescriem la cat mai multi pacienti medicamente opioide chiar si pentru dureri reumatismale. probabil nu le-a iesit strategia si acum lanseaza fumigena cu canabis .

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu